Евакуювали понад 600 пацієнтів: Ляшко розповів про пошкодження в "Охматдиті"
Евакуювали понад 600 пацієнтів: Ляшко розповів про пошкодження в "Охматдиті"

Евакуювали понад 600 пацієнтів: Ляшко розповів про пошкодження в "Охматдиті"

Понад 600 пацієнтів було евакуйовано з лікарні "Охматдит" після атаки Росії у понеділок, 8 липня. З них 100 було направлено до інших медичних закладів.

Внаслідок обстрілу постраждали 50 осіб, з них 7 дітей. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу.

"Ми маємо понад 50 поранених, з них двоє медпрацівників тяжко поранені, 40 медпрацівників зазнали різного ступеня тяжкості поранень. Зараз ми чітко знаємо про 7 поранених діток, їх життю нічого не загрожує.... Ми евакуювали понад 600 пацієнтів, понад 100 в інші заклади охорони здоров'я", – сказав Ляшко.

Міністр також зазначив, що під час евакуації пацієнтів, які перебували на діалізі, загинула лікарка відділення діалізу Світлана Лук'янчук.

Російські ракети пошкодили чотири лікувальні корпуси та один адміністративний. Основною задачею було евакуювати пацієнтів, які перебували на апаратах життєзабезпечення, в умовах, коли в лікарні було відключено електропостачання та кисень.

Пацієнтів перевезли до реанімаційних відділень, онкогематологічних центрів та нейрохірургічних відділень. Зокрема, частину пацієнтів "Охматдиту" прийняли Національний інститут раку та Інститут нейрохірургії НАМН та інші медзаклади.

Лікарі "Охматдиту" супроводжують евакуйованих пацієнтів, контролюючи їх стан та лікування. Укрзалізниця допомагає з транспортуванням пацієнтів, які приїхали на планове лікування, але ще не розпочали його.

За словами Ляшка, основне терапевтичне та хірургічне лікування було перенесено до двох обласних лікарень. Інформацію про те, куди звертатися за медичною допомогою, буде повідомлено окремо.

Зараз керівники підрозділів і відділень лікарні проводять оцінку збитків. Загалом у лікарні на момент атаки перебувало близько 700 пацієнтів.

Евакуювали понад 600 пацієнтів: Ляшко розповів про пошкодження в "Охматдиті"

Як раніше повідомляв OBOZ.UA, у Києві під час повітряної тривоги вранці 8 липня лунали вибухи у різних районах. Окрім дитячої лікарні, пошкоджено також інші об'єкти, зокрема повністю зруйновано один із під'їздів багатоквартирного будинку.

Після вибухів у Києві, Дніпрі, Кривому Розі та загибелі в цих містах цивільних міністерство оборони Росії цинічно заявило, що 8 липня здійснило по Україні "груповий удар високоточною зброєю великої дальності по об'єктах військової промисловості й авіабазах".

Зазначимо, що раніше СБУ встановила, що окупанти атакували дитячу лікарню "Охматдит" ракетою Х-101. На місці трагедії вже знайдено докази, зокрема уламки корпусу задньої частини ракети Х-101 із серійним номером і частину руля.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader