Якщо ви прагнете знати ідеальний сніданок, який допоможе худнути та не потребуватиме від вас багато часу на приготування - оберіть злакові каші. Зокрема, вівсянка забезпечує тривале відчуття ситості завдяки високому вмісту клітковини, яка допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, а вітаміни, мінерали та антиоксиданти, допомагають зміцнити імунітет та покращити травлення.
Ви можете звечора додати до каші воду або молоко та покласти її до холодильника, щоб на ранок отримати готову та просту страву. Що саме додати до вівсянки, щоб вона стала смачнішою та допомагала спалювати зайві кілограми, розповіли Eat This, Not That.
Насіння чіа
Насіння чіа відоме своїм м'яким смаком, низькою калорійністю та високою поживною цінністю. Додаючи насіння чіа до вівсянки, ви отримуєте додаткові переваги для здоров'я. Зокрема, чіа містить омега-3 жирні кислоти, клітковину та білок, що допомагають підтримувати відчуття ситості та сприяють зниженню ваги.
Недоспілий банан
Недозрілі банани багаті стійким крохмалем, який живить здорові кишкові бактерії та забезпечує тривале відчуття ситості. Крім того, один маленький банан містить 90 калорій, 0,3 г жиру, 23 г вуглеводів, 2,6 г клітковини, 12 г цукру та 1,1 г білка. Наріжте злегка зелений банан та додайте його до вівсянки з коричневим цукром та медом для збалансування смаку.
Горіхи
Насичені жири, як у червоному м'ясі, сприяють накопиченню жиру в животі, тоді як поліненасичені жири з волоських горіхів зменшують запобігають цьому процесу та покращують метаболізм інсуліну. Всього в трьох столових ложках подрібнених горіхів міститься 10 грамів продукту, що робить їх чудовим джерелом поживних речовин, антиоксидантів та омега-3.
Червоні яблука
Яблука є чудовим джерелом клітковини, що допомагає зменшувати жир на животі. Дослідження показали, що збільшення споживання розчинної клітковини на 10 грамів на день може знизити вісцеральний жир на 3,7% всього за 5 років. Крім того, яблука можна їсти з корицею, яка містить потужні антиоксиданти, що покращують чутливість до інсуліну та допомагають організму краще справлятися з відчуттям голоду.
Батат
Додавання солодкої картоплі до вівсянки може здатися дивним, але це поєднання корисне завдяки високому вмісту клітковини та низькому глікемічному індексу. Солодка картопля багата каротиноїдами, які стабілізують рівень цукру в крові та знижують резистентність до інсуліну. Для вівсянки достатньо всього півсклянки вареної солодкої картоплі, до якої можна додати коричневий цукор, кленовий сироп та волоські горіхи.
Мигдальне масло
Мигдаль і мигдальне масло обмежують кількість жиру, що поглинається організмом, сприяючи спалюванню жиру. Дослідження показало, що щоденне споживання 1,5 унції мигдалю зменшує жир на животі та ногах. Додайте до вівсянки мигдальне масло, корицю та екстракт ванілі для смачного й корисного сніданку.
Ягоди
Ягоди сприяють спалюванню жиру завдяки високому вмісту води, клітковини та поліфенолів. Одне дослідження показало, що ті миші, які їли 3 порції ягід щодня, мали на 73% менше жирових клітин, ніж інші піддослідні. Крім того, заморожені ягоди містять таку ж кількість поживних речовин, як і свіжі.
РанішеOBOZ.UA розповів, чому корисно готувати вівсянку.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.