Як приготувати м’яку печінку без вимочування: варіант з яблуками та цибулею
Як приготувати м’яку печінку без вимочування: варіант з яблуками та цибулею

Як приготувати м’яку печінку без вимочування: варіант з яблуками та цибулею

Приготування цієї страви не потребує багато часу та зусиль, а результат приємно здивує вас і ваших близьких. Рецептом ділиться 24 Канал з посиланням на TikTok суперфіналістки "МастерШеф" Ольги Рябенко.

Печінка з яблуками та цибулею

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 100 грамів борошна пшеничного;
– чверть чайної ложки мускатного горіха меленого;
– сіль – до смаку;
– перець чорний мелений – до смаку;
– 500 грамів печінки курячої або індичої;
– 2 столові ложки коньяку;
– 2 – 3 зелені тверді яблука;
– 2 цибулини червоні;
– 2 столові ложки коричневого цукру;
– 50 грамів вершкового масла;
– олія рослинна – для смаження.

Як приготувати печінку: перегляньте відео

Приготування:

  1. Підготуйте миску, в якій змішайте борошно, мелений мускатний горіх, сіль та чорний мелений перець. Ретельно перемішайте сухі інгредієнти.
  2. Очистьте печінку від плівок та прожилок, промийте під холодною водою та обсушіть паперовим рушником. Обваляйте кожен шматочок печінки в підготовленій борошняній суміші, струшуючи зайве борошно.
  3. На сковорідці розігрійте рослинну олію на середньому вогні. Викладіть печінку та обсмажте з обох боків до утворення рум'яної скоринки, приблизно по кілька хвилин з кожного боку. Важливо не пересмажити печінку, щоб вона залишалася ніжною всередині.
  4. Додайте до сковорідки коньяк та обережно підпаліть його для фламбування, якщо це безпечно.
  5. Дайте алкоголю випаруватися, що займе близько 1-2 хвилин. Якщо не бажаєте фламбувати, просто дайте коньяку випаруватися на вогні.
  6. Поки печінка готується, підготуйте яблука та цибулю. Яблука помийте, видаліть серцевину та наріжте на 8 частин. Червону цибулю очистьте та розріжте на 4 частини.
  7. В іншій сковорідці розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізані яблука та цибулю, посипте коричневим цукром та карамелізуйте, помішуючи, до золотистого кольору, приблизно 5-7 хвилин.
  8. Поверніть печінку до сковорідки з карамелізованими яблуками та цибулею, обережно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися. Прогрійте страву разом ще 2 – 3 хвилини, щоб смаки поєдналися.
  9. Подавайте печінку з яблуками гарячою як самостійну страву або з улюбленим гарніром, наприклад, картопляним пюре чи рисом.

Що приготувати на десерт: яскравий торт за 20 хвилин.

Джерело матеріала
loader