Відключень має стати менше: українцям пояснили, скільки ще чекати
Відключень має стати менше: українцям пояснили, скільки ще чекати

Відключень має стати менше: українцям пояснили, скільки ще чекати

У серпні в Україні покращиться ситуація з електропостачанням. Це стане можливим завдяки завершенню ремонтних робіт на атомних електростанціях. Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Він пояснив, що полегшення очікується завдяки закінченню ремонтів на деяких енергоблоках АЕС. Це означає, що більше електроенергії буде вироблятися та подаватися до наших домівок. Атомні станції забезпечують більше половини всієї електроенергії в Україні.

електростанція
електростанція

Для того, щоб забезпечити нас електрикою, енергетики проводять ремонти і розбудовують нові джерела електроенергії. Вони працюють без перерви, щоб якнайшвидше закінчити всі роботи. Однак, у найближчі півтора місяці можливі деякі складнощі з постачанням електроенергії.

Петро Котін, виконувач обов’язків голови правління НАЕК Енергоатом, розповів, що вони максимально скорочують час на ремонт. Зазвичай роботи на одному енергоблоці тривають від 36 до 58 днів. Вони намагаються вкластися в ці терміни, щоб швидше повернути енергоблоки до роботи.

Енергетики. Фото: скрін youtube
Енергетики. Фото: скрін youtube

Ремонтні роботи на АЕС дуже важливі, адже вони допомагають забезпечити якісну і безперебійну роботу станцій. Чим швидше завершать ремонти, тим менше буде відключень електрики.

Час проведення ремонтів залежить від того, скільки електроенергії споживає країна. Якщо споживання велике, ремонти можуть бути відкладені або проводитися швидше, щоб уникнути перебоїв у постачанні електрики.

Раніше ми розповідали, що Відключень може стати більше: в "Укренерго" попередили всіх споживачів

Також, Можна економити навіть з новим тарифом на електроенергію: все, що треба знати

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader