Полуничне варення – це частинка літа на вашому столі під час холодної та затяжної зими. А ще, це надзвичайно смачна консервація, що готується достатньо швидко і чудово підійде для початківців.
Як приготувати полуничне варення нашвидкуруч, точно знає фудблогерка з ніком jane_foodbloger. В Instagram вона опублікувала рецепт, слідуючи якому вдасться зберегти всі вітаміни, що містить ця ягоді.
Інгредієнти
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 2-3 ст.л.
Спосіб приготування
1. На пательню виливаємо воду та відразу додаємо чисту полуницю. Після закипання декілька разів перемішуємо, щоб полуниця була вся у воді.
2. Коли ягоди пустять сік, тушкуємо протягом 5-8 хвилин, в залежності від того, які кількість рідини ви хочете випарувати.
3. Додаємо цукор та постійно перемішуємо до його розчинення.
4. Після закипання сиропу тримаємо на вогні протягом 5 хвилин, знімаючи піну.
5. Готове варення розливаємо по стерилізованим банкам за закриваємо кришками.
На OBOZ.UA є й інші рецепти варення:
- Варення з шишок
- Варення з йошти
- Варення з дині