Цукор може покращити смак різних страв та забезпечити організм людини швидким джерелом енергії. Проте занадто велика кількість продуктів, які містять цукор, може призвести до негативних наслідків.
Про це повідомили в health. Деякі продукти можуть містити натуральний цукор, а саме фрукти фруктозу, а молочка – лактозу.
Споживання занадто великої кількості цукру може призвести до діабету другого типу, хвороби серця та карієсу зубів.
Як зменшити споживання цукру
Для початку потрібно зʼясувати, у який продуктах, що ви полюбляєте, міститься найбільша кількість цукру. Для того, аби мінімізувати доданий цукор, потрібно:
- у каві чи інших напоях замінити цукор на підсолоджувач;
- обирати напої з низьким вмістом цукру, а саме воду, несолодкий чай, молоко;
- споживати різноманітні продукти, що містять клітковину, білок і здоровий жир протягом всього дня, це допоможе запобігти постійній тязі до солодощів;
- обирайте корисні закуски. Йдеться про фрукти, горіхи, насіння, овочі та хумус;
- надавайте перевагу продуктах харчування, у яких немає цукру. Це може бути йогурт, горіхи;
- купуйте несолодкі продукти та самостійно підсолоджуйте їх за допомогою фруктів чи меду.
Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як приготувати яйця, аби швидше схуднути.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.