За принципом зубної пасти. Дослідники вигадали новий спосіб приготування чашки кави
За принципом зубної пасти. Дослідники вигадали новий спосіб приготування чашки кави

За принципом зубної пасти. Дослідники вигадали новий спосіб приготування чашки кави

Вчені вважають, що новий формат кави підійде для альпіністів, туристів та інших любителів активного відпочинку.

Багато хто з нас не уявляє собі початок дня без ароматної чашки кави. Вчені раз у раз проводять дослідження, щоб дізнатися більше про користь і шкоду чашки кави для організму, а багато хто також намагається встановити кількість чашок, яку ми можемо дозволити собі на день, пише New Atlas.

З кожним роком з'являються нові технології приготування кави, проте тепер вчені пішли ще далі — їм вдалося розробити форму напою, яка ідеально підійде для альпіністів, туристів та інших любителів активного відпочинку.

Новий стиль кави отримав назву No Normal і являє собою тюбик із розчинною пастою, яку можна змішати з водою в чашці, намазати на хліб або просто випити прямо з тюбика. Автори нової форми напою вважають, що їхнє творіння — один із найшвидших і найпростіших способів отримати ранкову дозу кофеїну.

За словами представників швейцарського стартапу No Normal під час походу або подорожі вельми складно насолодитися чашкою кави з певним обсмажуванням і методом заварювання, адже під рукою просто немає пристосувань, які можуть допомогти в цьому. Саме тому дослідники вирішили розробити альтернативу — кавову пасту.

Новинка являє собою концентровану суміш, упаковану в 100-грамовий алюмінієвий тюбик із кришкою, який після використання можна відправити на перероблення. За словами представників компанії, всього двох чайних ложок пасти вистачить, щоб приготувати чашку ароматного напою. Причому, можна використовувати як холодну, так і гарячу воду. У кожному тюбику міститься паста, якої вистачить на приготування від 15 до 25 чашок, залежно від розміру кухля.

Якщо у вас немає води, то це також не стане перешкодою, щоб отримати свою ранкову порцію кофеїну — дослідники стверджують, що пасту можна використовувати як намазку на хліб або ж можна просто випити пасту прямо з тюбика. На відміну від розчинної кави або пакетиків для заварювання кави, No Normal злегка підсолоджений натуральним швейцарським цукром, тому її смак кращий у чистому вигляді, ніж у сухому, гіркому вигляді.

Розробники вважають, що консистенція пасти насправді є тим, що вирізняє їхній продукт з-поміж безлічі інших. Фактично вам зовсім не обов'язково мати чашку або воду, щоб "випити кави". Новий формат також обіцяє заощадити час вранці та забезпечити порцію кофеїну в середині дня, причому вам зовсім не обов'язково зупинятися на привал для цього.

У No Normal повідомляють, що їхня паста має насичений смак із нотами шоколаду, горіхів і відтінками карамелі. Також існують різні види пасти залежно від обсмажування зерен. Стартап продає свою розробку на ринку активного відпочинку та екстремальних видів спорту, а також співпрацює з десятками любителів активного відпочинку.

Джерело матеріала
loader
loader