Ягідний кисіль: як приготувати так, щоб зберегти всі вітаміни
Ягідний кисіль: як приготувати так, щоб зберегти всі вітаміни

Ягідний кисіль: як приготувати так, щоб зберегти всі вітаміни

Немає кращого напою для підтримки здоров’я та накопичення вітамінів в організмі, ніж ягідний кисіль. Його можна готувати взимку, використовуючи заморожені ягоди, а можна варити влітку з найсвіжіших продуктів.

Виявляється, рецепт приготування дуже простий та дозволяє використовувати будь-яке поєднання ягід. Як правильно це зробити, в Instagram розповіла фудблогерка Ліза Глінська.

Ягідний кисіль: як приготувати так, щоб зберегти всі вітаміни

Інгредієнти

  • Вода – 1 л
  • Вишня без кісточки – 100 гр
  • Малина – 100 гр
  • Полуниця – 100 гр
  • Чорна смородина – 100 гр
  • Кукурудзяний крохмаль – 50 гр + 100 мл води
  • Цукор – 50 гр

Спосіб приготування

1.Всі ягоди змішуємо в окремій ємності та пробиваємо блендером до стану пюре.

2. З’єднуємо пюре з водою та додаємо цукор.

Ягідний кисіль: як приготувати так, щоб зберегти всі вітаміни

3. Доводимо до кипіння та проварюємо протягом 2-3 хвилин. Проціджуємо.

4. Крохмаль змішуємо з водою та добре перемішуємо до розчинення грудочок.

Ягідний кисіль: як приготувати так, щоб зберегти всі вітаміни

5. Додаємо крохмаль з водою у ягідну воду та вмикаємо нагрів. Постійно помішуючи доводимо до кипіння та проварюємо ще декілька хвилин.

6. Даємо повністю охолонути та подаємо до столу.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Десерт з полуниці
  • Шоколадний десерт
  • Десерт без яєць та цукру
Джерело матеріала