Печериці – універсальні гриби для приготування смачних закусок, салатів, супів. А ще їх можна маринувати зі спеціями, гострим перцем, часником.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних маринованих печериць, які можна їсти через 10 хвилин.
Інгредієнти:
- 1 кг печериць (невеликого розміру, або розрізані навпіл)
Маринад:
- 150 мл оцту 6%
- 100-150 мл олії без запаху
- 1,5 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру з гіркою
- 10 горошин перцю
- 4-5 листочків лаврових
- 4-6 зубів. часнику
Спосіб приготування:
1. Помийте гриби.
2. У каструлю вилийте масло, оцет, додайте часник, сіль, перець горошок, цукор, викладіть гриби, перемішайте.
3. Поставте на вогонь, прокип'ятіть кілька хвилин.
4. Покладіть у відповідний посуд і поставте в холодильник маринуватися.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані гриби з гвоздикою
- Гриби з коріандром за 5 хвилин
- Мариновані гриби на швидку руку