![Такі паски печуть поляки: простий рецепт неймовірної сирної бабки](https://thumbor.my.ua/vP8xtB96NGY6jfiYWpsgOXsDFz8=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F8cf8744aaaeea9ec8085f248d8a7c29f.jpg)
Такі паски печуть поляки: простий рецепт неймовірної сирної бабки
Бабка за цим рецептом виходить м’яка та дуже ароматна
Паски на Великдень — це історія, яка може відрізнятись навіть в межах однієї родини. Тим паче, що її готують в різних країнах і по різному. Ми розповідали, як спекти дуже смачні паски з "нічною" опарою. Тепер ділимось рецептом польської бабки з корицею.
Бабка — це солодкий хліб. У Польщі на Великдень випікають багато її видів. Разом із порталом SHUBA розповідаємо, як приготувати її з корицею.
Інгредієнти:
- 250 г пшеничного борошна
- 180 г кисломолочного сиру
- 100 г цукру
- 1 куряче яйце
- 1 яєчний білок
- 40 мл соняшникової олії
- 10 г ванільного цукру
- 10 г розпушувача
- 3 г солі
Для начинки:
- 50 г цукру
- 20 мл соняшникової олії
- 2 чайні ложки меленої кориці
- 1 яєчний жовток (окремо)
Спосіб приготування:
- Змішуємо в мисці кисломолочний сир, яйце, білок, олію, цукор, ванільний цукор та сіль. Просіюємо в масу борошно та розпушувач.
- Замішуємо ніжне тісто. Змішуємо цукор з корицею.
- Розкочуємо тісто на посипаній борошном поверхні у тонкий пласт. Змащуємо тісто олією та посипаємо сумішшю цукру з корицею.
- Скручуємо тісто в рулет і захищаємо краї. Відступаємо від краю та розрізаємо рулет вздовж навпіл.
- Заплітаємо з половинок косу. Перекладаємо косу на пергаментний папір і кладемо у форму для кексу.
- Змащуємо яєчним жовтком. Випікаємо бабку в розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.
Повільно охолоджуємо бабку в формі, тоді дістаємо. Також ми ділились рецептом особливо смачної грузинської паски.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)