/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F8cf8744aaaeea9ec8085f248d8a7c29f.jpg)
Такі паски печуть поляки: простий рецепт неймовірної сирної бабки
Бабка за цим рецептом виходить м’яка та дуже ароматна
Паски на Великдень — це історія, яка може відрізнятись навіть в межах однієї родини. Тим паче, що її готують в різних країнах і по різному. Ми розповідали, як спекти дуже смачні паски з "нічною" опарою. Тепер ділимось рецептом польської бабки з корицею.
Бабка — це солодкий хліб. У Польщі на Великдень випікають багато її видів. Разом із порталом SHUBA розповідаємо, як приготувати її з корицею.
Інгредієнти:
- 250 г пшеничного борошна
- 180 г кисломолочного сиру
- 100 г цукру
- 1 куряче яйце
- 1 яєчний білок
- 40 мл соняшникової олії
- 10 г ванільного цукру
- 10 г розпушувача
- 3 г солі
Для начинки:
- 50 г цукру
- 20 мл соняшникової олії
- 2 чайні ложки меленої кориці
- 1 яєчний жовток (окремо)
Спосіб приготування:
- Змішуємо в мисці кисломолочний сир, яйце, білок, олію, цукор, ванільний цукор та сіль. Просіюємо в масу борошно та розпушувач.
- Замішуємо ніжне тісто. Змішуємо цукор з корицею.
- Розкочуємо тісто на посипаній борошном поверхні у тонкий пласт. Змащуємо тісто олією та посипаємо сумішшю цукру з корицею.
- Скручуємо тісто в рулет і захищаємо краї. Відступаємо від краю та розрізаємо рулет вздовж навпіл.
- Заплітаємо з половинок косу. Перекладаємо косу на пергаментний папір і кладемо у форму для кексу.
- Змащуємо яєчним жовтком. Випікаємо бабку в розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.
Повільно охолоджуємо бабку в формі, тоді дістаємо. Також ми ділились рецептом особливо смачної грузинської паски.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F564a30bae931789606e273f8058c1ecf.jpg)
Повня у Скорпіоні зачепить 4 знака: кому доведеться попрощатися з ілюзіями
GlavRed
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fb872642fed0d075ce84c0f28901a0e9c.jpg)
Що по-справжньому робить людей щасливими: три поради від фінів
Gazeta UA
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F011cbf27eb18fd3f33d827887609664b.jpg)
Готуйте одразу подвійну порцію: улюблені українські палюшки – смак, що пройшов кріз історію
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1b9d2400e714c6cda895670fd17d57f9.jpg)
Чим обробити виноград у травні: геніальні добрива
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fc9f6c8a62055760df2f277eb5774cede.jpg)
Чим підживити цибулю навесні: що не можна і що варто використовувати
GlavRed
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa41acd97d36464fbe1605fde0e950de2.jpg)
Щоб була смачною та без нітратів: як правильно вибирати редиску
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F03ac26b66fdad3248342436925ed4dc9.jpg)
Генії серед нас: астрологи назвали 3 найрозумніших знаки зодіаку
GlavRed