Які напої не можна пити під час вагітності і чому – пояснення експерта
Які напої не можна пити під час вагітності і чому – пояснення експерта

Які напої не можна пити під час вагітності і чому – пояснення експерта

Організм вагітної жінки стає дуже примхливий через гормональну перебудову — такі зміни провокують не лише коливання настрою, а й гастрономічних уподобань.

У цей період цілком природно, якщо з’являються якісь особливі бажання не тільки щодо продуктів, а й напоїв.

Які напої не можна пити під час вагітності і чому — пояснює постійна експертка Фактів ICTV акушер-гінеколог Ольга Роговець.

Зараз дивляться

Які напої не можна пити під час вагітності

Кофеїн. Велика кількість кофеїну може надто збуджувати серцево-судинну систему як у матері, так і майбутньої дитини.

Крім того, висока доза кофеїну викликати проблеми під час вагітності, а також збільшити ризик передчасних пологів та низької ваги малюка.

Тому вагітним жінкам рекомендують зменшити споживання кофеїну до 200 мг на добу.  Наприклад, чашка розчинної кави містить приблизно 100 мг кофеїну, фільтрованої  — близько 140 мг, чорного або зеленого чаю — 75 мг, а чорний шоколад — 12 мг у 28 г продукту.

Алкоголь під забороною. Вагітність —  це час, коли варто повністю відмовитися від напоїв навіть з мінімальною кількістю спирту.

— Один бокал сухого вина може завдати серйозних ушкоджень плоду, спричинити вроджені вади та інші проблеми, —  каже лікарка.

Газовані та енергетичні напої містять забагато цукру та штучних добавок, які можуть призвести до надмірного набору ваги у матері та різних ускладнень, зокрема розвитку цукрового діабету.

Трав’яні чаї та інші рослинні напої не завжди є безпечними для вагітних жінок, так само як і рослинні препарати. Деякі з них здатні спровокувати спонтанні аборти та передчасні пологи.

— Тож щоб уникнути ризику, краще проконсультуватися з лікарем-гінекологом, аби отримати індивідуальні поради, які напої не можна пити під час вагітності, — радить Ольга Роговець.

Теги за темою
вагітність
Джерело матеріала
loader