Пісні пиріжки смажені на сковороді – апетитна та калорійна страва, яка дасть змогу урізноманітнити меню під час посту.
За цим рецептом духовка для приготування нам не знадобиться. Продуктів треба мінімум, тож готуймо швидко і просто смачну та ситну страву разом.
Як приготувати пісні пиріжки на сковороді
За начинку можна взяти: смажені з цибулею печериці, тушковану капусту, картопляне пюре з нарізаним кропом, варену квасолю з овочами, тушкований шпинат та тофу або варений рис з зеленою цибулею. У кінці матеріалу ви знайдете рецепт начинки зі шпинатом та тофу. Буде смачно!
Інгредієнти:
- вода – 1 склянка
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 3 склянки
- сіль дрібна – 1 ч. л.
- цукор – 1 ст. л.
- олія – 2 ст. л.
- сухі дріжджі – 2 ч. л.
Пісні пиріжки на сковороді: рецепт покроково
- Для опари у теплу воду додаємо цукор та дріжджі й гарно перемішуємо. Потім всипаємо 3 ст. л. борошна, вимішуємо і залишаємо на 20 хвилин у теплі.
- Переливаємо опару в миску, додаємо олію та сіль. Вимішуємо.
- Потім вводимо попередньо просіяне борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто. Борошна можна знадобиться трохи більше або менше. Це залежить від його якості.
- Накриваємо миску з тістом сухим рушником і залишаємо у теплі, щоб підійшло на 1 годину 20 хвилин.
- Тісто ділимо на однакові шматочки та ліпимо пиріжки з будь-якою начинкою до вашого смаку.
- Пісні пиріжки смажимо у глибокій сковороді на олії з кожного боку приблизно по 4-5 хвилин до приємного золотистого кольору.
Для шпинатної начинки нам знадобиться 2 пучки шпинату, 100 г тофу, 1 ст. л. оливкової олії, сіль, спеції до смаку. У сковороді розтоплюємо олію і викладаємо нарізаний шпинат. Готуємо, помішуючи, 3 хвилини та охолоджуємо. Тофу натираємо на грубій тертці. Перекладаємо соєвий сир до шпината, додаємо спеції до смаку та перемішуємо. Начинка готова.