![Профілактика діабету 2 типу: науковці виявили, що харчування має базуватися на генетичних даних](https://thumbor.my.ua/JOgo-MLa0wpD0c5Z7g_-Wxp3ag0=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F1bf039bf6c2fd54f5369bd61473ddf36.jpg)
Профілактика діабету 2 типу: науковці виявили, що харчування має базуватися на генетичних даних
Учені з’ясували, що персоналізовані плани харчування, базовані на генетичних даних, значно знижують ризик розвитку цукрового діабету 2 типу.
Дослідження ризиків діабету
У дослідженні брали участь 148 осіб із високим рівнем глюкози в крові та з підвищеним ризиком розвитку діабету.
В результаті учасники, які харчувалися за планами, створеними на генетичній інформації, помітили більш значне зниження рівня глюкози в крові, порівняно зі стандартними дієтами.
Для чого індивідуальне харчування
Щоб вдвічі зменшити ризик прогресування переддіабету до цукрового діабету 2 типу, слід змінити спосіб життя.
Впровадження планів харчування, які створюються на основі генетичних даних, може стати ефективним інструментом у медичній практиці для попередження розвитку діабету 2 типу та інших хронічних захворювань.
Однак науковці наголошують на необхідності подальших широкомасштабних досліджень з метою перевірки ефективності цього підходу для різних груп населення.
![loader](/files/images/preloader.gif)