Цепеліни трохи нагадують наші галушки
Важко уявити наше життя без звичних галушок. Ми не тільки ласуємо ними на сніданок чи вечерю, ми готуємо навіть незвичайний суп.
До речі, у Литві галушки теж дуже люблять. Ця національна страва литовської кухні називається "цепеліни". Ця назва прижилася під час Першої світової війни від назви виробника німецьких дирижаблів – Zeppelin. Тому для них обов’язково дотримання правильної форми виробу. Рецептом ділиться OBOZ.UA.
Як приготувати литовські цепеліни
Інгредієнти:
- картопля — 8-9 шт.;
- м’ясний фарш — 350-400 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- цибуля — 1 шт.;
- сало, сметана — до свого смаку;
- рослинна олія — для смаження;
- вода — для варіння;
- крохмаль картопляний — 50 г.
Спосіб приготування:
- Відварюємо чотири картоплини в мундирі, даємо охолонути, чистимо і перекручуємо на м’ясорубці.
- Картопля, що залишилася, чистим, пропускаємо через сокодавилку, віджимаємо від зайвого соку. Картопляну макуху разом з крохмалем, що залишився, відправляємо до картоплі. Все солимо і перчимо.
- Беремо невеликий шматочок тіста, формуємо з нього коржик. Всередину кладемо трохи фаршу та защипуємо. Повторюємо, поки не закінчиться тісто та фарш.
- Цепеліни обвалюємо в сухому картопляному крохмалі та варимо в киплячій підсоленій воді протягом 7 хвилин.
Подаємо їх із домашньою сметаною або улюбленим соусом. Смачного!