Люди щодня споживають "вічні хімікати": 3 неочевидні шляхи потрапляння отруйних речовин в кров
Люди щодня споживають "вічні хімікати": 3 неочевидні шляхи потрапляння отруйних речовин в кров

Люди щодня споживають "вічні хімікати": 3 неочевидні шляхи потрапляння отруйних речовин в кров

Дослідники з Університету Південної Каліфорнії представили результати дослідження щодо рівня FAS у крові. Вони переконують, якщо відмовитись від їжі з собою, обробленого м'яса в раціоні і чаю в пакетиках – можна значно знижзити цей показник.

Дослідження охоплює 727 молодих людей. Учені вивчали їх кров на кількість цих "вічних хімікатів" і виявилось, що у людей, які звикли їсти їжу на доставку чи виніс, а також ті учасники, які споживали багато обробленого м'яса і чаю, були вищі рівні PFAS.

Чому у цьому списку чай та м'ясо

Вчені припустили, що причиною можуть бути паперові чайні пакетики. І саме через них шкідливі речовини можуть потрапити в чай.

А ось в м'ясо PFAS можуть потрапити на різних етапах виробництва:

  • Тварини можуть бути вирощені на забруднених територіях.
  • М'ясо можуть упаковувати в неякісні матеріали.
  • М'ясо може накопичувати хімікати під час обробки або приготування.

Аби знизити рівень PFAS, фахівці радять готувати вдома, уникати їжі на винос та обробленого м'яса. Обирайте натуральні чаї.

Теги за темою
Здоров'я Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader
loader