![Люди щодня споживають "вічні хімікати": 3 неочевидні шляхи потрапляння отруйних речовин в кров](https://thumbor.my.ua/ZRmwM71epKMwuEzfk4DzWPA2Iw4=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F83e739b82c84cbe8ef3861b5a454e8fc.jpg)
Люди щодня споживають "вічні хімікати": 3 неочевидні шляхи потрапляння отруйних речовин в кров
Дослідники з Університету Південної Каліфорнії представили результати дослідження щодо рівня FAS у крові. Вони переконують, якщо відмовитись від їжі з собою, обробленого м'яса в раціоні і чаю в пакетиках – можна значно знижзити цей показник.
Дослідження охоплює 727 молодих людей. Учені вивчали їх кров на кількість цих "вічних хімікатів" і виявилось, що у людей, які звикли їсти їжу на доставку чи виніс, а також ті учасники, які споживали багато обробленого м'яса і чаю, були вищі рівні PFAS.
Чому у цьому списку чай та м'ясо
Вчені припустили, що причиною можуть бути паперові чайні пакетики. І саме через них шкідливі речовини можуть потрапити в чай.
А ось в м'ясо PFAS можуть потрапити на різних етапах виробництва:
- Тварини можуть бути вирощені на забруднених територіях.
- М'ясо можуть упаковувати в неякісні матеріали.
- М'ясо може накопичувати хімікати під час обробки або приготування.
Аби знизити рівень PFAS, фахівці радять готувати вдома, уникати їжі на винос та обробленого м'яса. Обирайте натуральні чаї.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)