Незвичайними голубцями ви порадуєте близьких та гостей
Слідом за одеськими голубцями до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини увійшли й голубці по-винницькому. Цю страву готують майже по всій Україні, хоча спосіб приготування може відрізнятись у різних регіонах.
Пропонуємо спробувати цю смакоту. Унікальність страви в тому, що готують голубці з начинкою з м’яса та млинці. А рецептом ділиться "Цесмак".
Як приготувати голубці по-вінницькі
Інгредієнти на 6 порцій:
- капуста білокачанна – 500 г;
- молоко – 1 склянка;
- вода – 1 склянка;
- яйце – 1 шт.;
- пшеничне борошно — 1 склянка;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль, чорний перець мелений, мускатний горіх – на свій смак;
- сода — 0,5 ч. л.;
- свинина – 300 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатний соус – 100 мл;
- сметана – 100 г;
- лавровий лист – 3 шт.;
- кріп — 0,5 пуч.;
- соняшникова олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Для приготування тонких млинців у глибокій мисці змішуємо борошно, цукор, соду та дрібку солі. В отриману масу вливаємо яйце, додаємо олію, молоко та воду. Ретельно перемішуємо тісто і на добре розігрітій сковороді смажимо з нього млинці. Готові млинці нарізаємо невеликими кубиками.
- Капустяне листя заливаємо невеликою кількістю окропу і залишаємо на 15 хвилин. Потім зрізаємо товсті жили.
- Для приготування свинини разом з очищеною цибулею та морквою пропускаємо через м’ясорубку, додаємо сіль, перець, мускатний горіх та подрібнені млинці, все ретельно перемішуємо.
- Для томатної заливки в глибокій мисці змішуємо томатний соус, сметану та подрібнений кріп. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і перемішуємо.
- По центру кожного капустяного листочка викладаємо порцію начинки, загортаємо і щільно скручуємо рулетом. Кожен обвалюємо в борошні та трохи обсмажуємо на олії.
- Голубці перекладаємо в каструлю, поливаємо томатною заливкою і тушкуємо на маленькому вогні годину після закипання.
Раніше ми розповідали, як правильно ширяти капусту на голубці. Ця хитрість полегшить вам життя.