Щоб не тільки смачно: як зробити страви новорічного столу кориснішими
Щоб не тільки смачно: як зробити страви новорічного столу кориснішими

Щоб не тільки смачно: як зробити страви новорічного столу кориснішими

Експерти Міністерства охорони здоров’я України поділилися простими, але ефективними порадами, як зробити традиційні страви новорічного столу не лише смачнішими, а й кориснішими.

Запікайте, варіть і тушкуйте замість смаження

Овочі, качка, м’ясо – усе це можна запікати або тушкувати замість того, щоб смажити. Це здоровий спосіб приготування, так можна готувати з мінімальною кількістю олії та зберегти більше поживних речовин у страві.

Менше солі

Солонку зі столу можна прибрати взагалі. Адже одне лише струшування сільнички додає приблизно 0,5 г солі у вашу страву. А сіль збільшує ризики високого АТ, інсульту та збільшення ваги.

Зараз дивляться

Поставте на стіл графини з водою

Вода необхідна для травлення і засвоєння поживних речовин організмом. За святковим столом вона допоможе запобігти зневодненню і буде найкращою заміною соків та алкоголю.

Більше – овочів, мінімум — майонезу

Овочеві палички з хумусом, чіпси з цвітної капусти під сиром, буряк з фетою і кисло-солодким соусом – різноманітність овочевих закусок вас точно здивує. Замініть хоча б 1-2 страви на овочі і ваш стіл уже стане більш корисним.

Провітрюйте кімнату

Навіть якщо ви не збираєте багато людей за столом, не забувайте регулярно пускати свіже повітря в кімнату. У приміщеннях із поганою вентиляцією віруси можуть довго залишатися в повітрі й переміщатися на відстань понад метр, тому провітрювання допоможе знизити ризики зараження ГРВІ.

Джерело матеріала
loader