Завдяки коньяку качка виходить м’яка, цитруси надають аромату
До святкового столу можна приготувати розкішний м’ясний рулет із сухофруктами. Або ж запекти цілу качку.
Завдяки незвичайному пікантному маринаду, м’ясо виходить дуже смачним. А рецептом із нами поділилися на порталі "Say 7".
Як приготувати качку в цитрусово-коньячному маринаді
Інгредієнти:
- качка (вагою 2–2.5 кг)
- 100 мл коньяку
- 2 апельсини
- 1 лимон
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- З лимона та апельсинів вичавити сік — знадобиться близько 50 мл і 150 мл відповідно. Шкірку з м'якушем відкласти, але не викидати.
- Соки змішати із коньяком.
- Качку посолити, поперчити, залишити на 10 хвилин, після чого покласти в рукав для запікання.
- У рукав вилити маринад, зав’язати, залишити на 3 години за кімнатної температури. Періодично качку перевертати.
- Тушку дістати, покласти у форму для запікання, покласти всередину шкірки від лимона та апельсинів.
- Запікати качку в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 2-2,5 годин.
Раніше ми писали, як приготувати соковиту та смачну свинину, яка ідеально підходитиме до святкового столу. Це, безперечно, найкраща заміна ковбасі.