Усі змішали – і в духовку: без цього пирога італійці не святкують Різдво
Усі змішали – і в духовку: без цього пирога італійці не святкують Різдво

Усі змішали – і в духовку: без цього пирога італійці не святкують Різдво

Його перевага також у тому, що пиріг може довго зберігатися.

Чи уявляєте ви собі різдвяний стіл без десертів? Ми – ні, тому пропонуємо вам приготувати незвичайний панфорте.

Це традиційний різдвяний смак Італії. Він має форму коржика з великою кількістю сухофруктів та горішків. Цей смак за рецептом "Господиньки" довго зберігається в холодильнику, тому його можна приготувати заздалегідь і мати під рукою щось солодке.

Як приготувати італійський різдвяний пиріг панфорте

Інгредієнти:

  • 100 г волоських горіхів;
  • 100 г горіхів кеш’ю;
  • 100 г арахісу;
  • 100 г ізюму;
  • 50 г чорносливу;
  • 50 г кураги;
  • 160 г борошна;
  • 100 г шоколаду;
  • 200 г меду;
  • цедра лимона, імбиру, кориці.

Для шоколадної глазурі:

  • 40 г шоколаду;
  • 20 г вершкового масла;
  • 2-3 ст. л. молока.

Спосіб приготування:

  1. Волоські горіхи та кеш'ю нарізаємо великими шматочками. Відправляємо в миску разом з арахісом та промитими родзинками.
  2. Туди ж відправляємо подрібнені чорнослив, курагу, лимонну цедру, сухий імбир, корицю та борошно, все добре перемішуємо.
  3. Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, разом з медом відправляємо в миску. Все вимішуємо лопаткою, потім руками.
  4. На застелене папером деко ставимо кільце діаметром 17 см, перекладаємо в нього отриману масу, утрамбовуємо і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин.
  5. Для глазурі розтоплюємо шоколад, додаємо вершкове масло та молоко. Поливаємо готовий пиріг і прикрашаємо дрібно нарізаними горішками.

Подаємо панфорт разом з "Киплячим казаном" і насолоджуємося. Смачного!

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader