Поляки Різдво відзначають незвичайною локшиною з маком
Поляки Різдво відзначають незвичайною локшиною з маком

Поляки Різдво відзначають незвичайною локшиною з маком

Можливо, і ви святкуватимете Різдво з такою смакотою

Різдво — особливий час з усіх боків. Деякі страви ми їмо всього раз на рік, одна з них – різдвяна кутя.

А от поляки на Різдво віддають перевагу іншій страві — незвичайній для нас локшині з маком. Її і пропонує приготувати Shuba. Це полегшена версія святкової страви, проте вона вам також сподобається.

Як приготувати польську різдвяну локшину з маком

Інгредієнти на 6 порцій:

  • борошно пшеничне — 500 г;
  • вода — 1 склянки;
  • мак — 200 г;
  • масло вершкове — 50 г;
  • цукор — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. У просіяне борошно вливаємо теплу воду, замішуємо туге тісто. Вимішуємо його 5-10 хвилин, щоб тісто набуло еластичність.
  2. Тісто розгортаємо на усипаній мукою поверхні тонким шаром, нарізаємо його на смужки шириною 5 см, посипаємо їх мукою, складаємо один на одного і нарізаємо соломкою. Розкладаємо на поверхні та даємо підсохнути.
  3. Помішуючи, варимо локшину у великій кількості підсоленої води, доки смужки не спливуть. Дістаємо та обливаємо теплою водою.
  4. Мак запарюємо на 10 хвилин гарячою водою. Через вказаний час зливаємо воду, а мак розтираємо з цукром до білого кольору.
  5. Локшину відправляємо в миску, додаємо розтертий мак і розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо та подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, як вибрати солодощі до Різдва. Ви вручите не лише смачні, а й корисні подарунки.

Теги за темою
Польша Різдво
Джерело матеріала
loader