/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F7aaab43931f8a886dce2c1038bdbb7bf.jpg)
Смак літа в банці: перевірений рецепт кабачків з печерицями та соусом сацебелі
Кабачки з печерицями і соусом сацебелі - це не просто страва, а справжній гастрономічний подарунок, який з легкістю може стати одним із фаворитів на вашому столі. Особливо цінним цей рецепт є в холодну пору року, коли хочеться відчути тепло та аромат літа навіть у сірі зимові дні.
Це не просто заготівля, а справжня знахідка, що здатна урізноманітнити зимове меню і принести задоволення не лише як гарнір, але й як самостійна страва. Рецептом поділилася блогерка Юлія Чумак у Instagram.
Інгредієнти:
Як приготувати кабачки з печерицями та соусом сацебелі
Готувати кабачки з печерицями та соусом сацебелі надзвичайно просто. Кабачки вимийте, очистіть від шкірки (за бажанням), наріжте кубиками або брусочками середнього розміру. Печериці очистіть, промийте, наріжте скибками або четвертинками залежно від розміру.
Цибулю також очистіть і наріжте тонкими півкільцями або кубиками. Далі натріть моркву на великій тертці. Часник потрібно очистити і дрібно порізати або пропустити через прес.
У великій каструлі або глибокій сковороді розігрійте трохи олії (оливкової чи соняшникової). Спочатку додайте цибулю, обсмажуйте до прозорості та легкого золотистого кольору.
Потім додайте моркву і тушкуйте разом 5-7 хвилин, помішуючи. Додайте печериці і тушкуйте, поки вони не пустять сік і трохи не випаруються, приблизно 10-15 хвилин.
Потім додайте кабачки, перемішайте, тушкуйте на середньому вогні, поки вони не стануть м’якими, приблизно 20-30 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F1b6f7214a761163cb0749750f70b15ae.jpg)
Додайте до овочів і грибів цукор, сіль (25 г), мелений перець і перемішайте. Влийте соус сацебелі та добре розмішайте. Тушкуйте все разом ще 10 хвилин, щоб смаки змішалися. В кінці додайте залишок солі (35 г), подрібнений часник і оцет, перемішайте та тушкуйте ще 10 хвилин.
Після тушкування готову масу розкладають у стерильні банки, що дозволяє зберігати страву усю зиму. І коли за вікном холод, можна відкрити баночку, відчути аромат літа і насолодитися ніжними кабачками з грибами.
Дивіться відео, як приготувати кабачки з печерицями та соусом сацебелі:
Вас може зацікавити:
Про персону: Юлія Чумак (ulia_chumachka)
Юлія Чумак (ulia_chumachka) — популярна блогерка, яка живе на дачі та веде активний спосіб життя, будучи двічі внутрішньо переміщеною особою (ВПО). Вона ділиться зі своєю аудиторією рецептами приготування їжі, заготівлями та порадами з вирощування овочів і зелені. У блозі Юлії понад 1 400 дописів, а аудиторія налічує понад 16 тисяч підписників.

