Дасть фору багатьом ягідним аналогам: як приготувати варення з кабачків
Дасть фору багатьом ягідним аналогам: як приготувати варення з кабачків

Дасть фору багатьом ягідним аналогам: як приготувати варення з кабачків

Варення з кабачків – це точно один з тих смаколиків, які ви мусите відтворити на зимовий період. Мінімальні витрати та легкий рецепт також підштовхують на те, щоб не надто обмежувати себе у цих запасах, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".

Рецепт варення з кабачків

  • Час: 1 година + настоювання
  • Порцій: залежно від розміру баночок

Інгредієнти:
– 1 кілограм кабачків;
– 400 – 500 грамів цукру;
– 1 лимон;
– 50 – 100 мілілітрів води.

Приготування:

  1. Молоді кабачки добре промийте й наріжте невеликими кубиками.

  2. Складіть нарізані кабачки у каструлю, додайте цукор і трохи води (кількість залежить від соковитості овочів). Залиште на 2 – 3 години, щоб вони пустили сік.

  3. Після настоювання поставте каструлю на плиту, увімкніть середній вогонь і доведіть масу до кипіння. Проваріть приблизно 10 хвилин, потім зніміть з вогню та залиште настоюватися ще на 2 – 3 години.

  4. Лимон наріжте тонкими шматочками разом зі шкіркою, попередньо видаливши кісточки. Додайте до кабачків і знову доведіть до кипіння.

  5. Після цього варіть на слабкому вогні 15 – 20 хвилин, доки шматочки не стануть напівпрозорими, а сироп – густішим.

  6. Гаряче варення розлийте у стерильні банки, щільно закрутіть.

  7. Переверніть догори дном, загорніть у ковдру й залиште до повного охолодження.

Смачного!

Швидко та смачно: оригінальна намазка за 10 хвилин.

Джерело матеріала
loader
loader