/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fe400c21ce71d60858408ffc85da6b9d0.jpg)
Дасть фору багатьом ягідним аналогам: як приготувати варення з кабачків
Варення з кабачків – це точно один з тих смаколиків, які ви мусите відтворити на зимовий період. Мінімальні витрати та легкий рецепт також підштовхують на те, щоб не надто обмежувати себе у цих запасах, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".
Рецепт варення з кабачків
- Час: 1 година + настоювання
- Порцій: залежно від розміру баночок
Інгредієнти:
– 1 кілограм кабачків;
– 400 – 500 грамів цукру;
– 1 лимон;
– 50 – 100 мілілітрів води.
Приготування:
Молоді кабачки добре промийте й наріжте невеликими кубиками.
Складіть нарізані кабачки у каструлю, додайте цукор і трохи води (кількість залежить від соковитості овочів). Залиште на 2 – 3 години, щоб вони пустили сік.
Після настоювання поставте каструлю на плиту, увімкніть середній вогонь і доведіть масу до кипіння. Проваріть приблизно 10 хвилин, потім зніміть з вогню та залиште настоюватися ще на 2 – 3 години.
Лимон наріжте тонкими шматочками разом зі шкіркою, попередньо видаливши кісточки. Додайте до кабачків і знову доведіть до кипіння.
Після цього варіть на слабкому вогні 15 – 20 хвилин, доки шматочки не стануть напівпрозорими, а сироп – густішим.
Гаряче варення розлийте у стерильні банки, щільно закрутіть.
Переверніть догори дном, загорніть у ковдру й залиште до повного охолодження.
Смачного!
Швидко та смачно: оригінальна намазка за 10 хвилин.

