На Волині засудили адміністратора чату, де "зливали" місця вручення повісток
На Волині засудили адміністратора чату, де "зливали" місця вручення повісток

На Волині засудили адміністратора чату, де "зливали" місця вручення повісток

За цією статтею чоловікові "світило" позбавленням волі на строк 5 – 8 років. Однак у вироку суду мовиться, що він пішов на угоду з прокурором, пише 24 Канал.

Що відомо про вирок суду

У вироку Камінь-Каширського районного суду Волинської області мовиться про те, що чоловік у Волинській області ще у квітні 2021 року створив чат у вайбері.

Вже після початку повномасштабного вторгнення у чаті почали повідомляти про місця, де перебували представники військкомату, які вручали повістки військовозобов'язаним громадянам.

Коли чоловіка викрили, то йому вручили підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

У вироку суду мовиться, що обвинувачений свою провину визнав та підписав угоду з прокурором. Згідно з нею, чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням.

Тепер він протягом року іспитового строку не має вчинити жодного нового кримінального правопорушення та виконувати покладені на нього обов'язки:

  • періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Адміністратора чату про повістки викрили на Буковині

  • Чернівецька обласна прокуратура наприкінці вересня 2023 року повідомила, що викрила адміністратора групи у вайбері, який повідомляв людей, де роздають повістки.
  • У чаті було майже 1500 людей. Адміністратор інформував людей, використовуючи власну мережу інформаторів серед місцевих жителів Дністровського району.
  • У прокуратурі зазначили, що 33-річному жителю Дністровського району повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період. Якщо провину чоловіка доведуть, то йому загрожує позбавлення волі до 8 років.
Джерело матеріала
loader
loader