На Волині судили адміністратора чату, де повідомляли про роздачу повісток
На Волині судили адміністратора чату, де повідомляли про роздачу повісток

На Волині судили адміністратора чату, де повідомляли про роздачу повісток

На Волині судили адміністратора Viber-чату, в якому інформувалося про місця роздачі повісток участикам спільноти. Йому суд призначив рік іспитового терміну.

У вироку Камінь-Каширського райсуду йдеться, що чат обвинувачений створив ще у квітні 2021 року. Що саме він публікував у спільноті, точно не вказано. Але після початку повномасштабного вторгнення чоловік перепрофілював спільноту і став писати там про місцеперебування представників Територіального центру комплектування, які вручали повістки.

«Обвинувачений чітко знав та усвідомлював, що систематичне розміщення в указаній вище спільноті інформації про вручення повісток військовослужбовцями з метою уникнення громадянами України призову на військову службу перешкоджає законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, усвідомлював суспільно небезпечний характер своїх дій», – йдеться у вироку.

Згодом чоловіка викрили, йому вручили підозру за ч.1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

У серпні він свою провину Сергій Ш. визнав і підписав з прокурором угоду, тож отримав несуворе покарання - йому призначили один рік іспитового терміну.

На Волині судили адміністратора чату, де повідомляли про роздачу повісток - Фото 1
Джерело матеріала
loader