Олег Сенцов повертається на фронт після лікування контузії
Олег Сенцов повертається на фронт після лікування контузії

Олег Сенцов повертається на фронт після лікування контузії

Режисер та колишній політв'язень Кремля воює у лавах Збройних сил України від початку повномасштабного російського вторгнення.

Український режисер і військовий, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов повертається на фронт після лікування нещодавньо отриманої контузії.

Про це він повідомив 14 липня на церемонії нагородження його і письменниці Оксани Забужко французьким орденом Почесного легіону біля Софійського собору в Києві, передає кореспондент «Укрінформу».

«Я приїхав сюди з фронту і завтра повертаюсь назад, тому що зараз моє місце там, поруч з моїми побратимами, з тими, хто зі зброєю в руках зараз боронить нашу свободу», — сказав Сенцов.

Під час церемонії військовий подякував за нагороду і зазначив, що вона належить і тим, хто зараз перебуває на фронті, у госпіталях чи російському полоні, а також тим, хто загинув з вірою в перемогу.

«Ми теж у неї віримо і обов'язково її доб'ємося. Це буде велика перемога. Але велика перемога не може бути швидкою, велика перемога не буде дешевою, велика перемога не буде легкою», — додав Сенцов.

Від початку повномасштабної російської агресії Олег Сенцов пішов захищати Україну. Спочатку вступив до лав київської тероборони, згодом повідомив, що вирушив на південний схід країни у складі загону спецпризначенців.

У червні 2023 року йому дали звання «молодший лейтенант». 

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист і письменник. У 2014–2019 роках був в'язнем російського режиму. Лавреат Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Фото: Олег Сенцов/фейсбук

Теги за темою
війна Олег Сенцов
Джерело матеріала
loader
loader