Ляшко назвав умову, за якої Україна восени зможе уникнути нового локдауна
Ляшко назвав умову, за якої Україна восени зможе уникнути нового локдауна

Ляшко назвав умову, за якої Україна восени зможе уникнути нового локдауна

За його словами, в країні є можливість не допустити посилення карантину.

Міністерство охорони здоров'я не виключає ймовірність введення локдауну восени. Якщо в Україні люди, старші 60 років, будутьвакциновані хоча б на 80%, то потенційне зростання кількості випадків для системи охорони здоров'я буде некритичним.

Про це глава МОЗ Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"І це не тільки дотримання протиепідемічних норм. Це і звернення до своїх старших родичів – батьків, дідусів, бабусь – щоби вони пішли і пріоритетно зробили щеплення проти коронавірусної хвороби", - зазначив Ляшко.

За його словами, якщо в Україні люди, старші 60 років, будуть вакциновані хоча б на 80%, то потенційне зростання кількості випадків для системи охорони здоров'я буде некритичним.

"Тому, розглядаючи доцільність введення локдауну, ми насамперед говоримо про те, що ми хочемо захистити найбільш вразливі групи населення. Найбільш вразливі групи – це люди старшого і похилого віку", - наголосив міністр.

Також Ляшко розповів, якщо вони будуть провакциновані, тоді за зростання кількості нових випадків, влада буде оцінювати дві складових: потенційний вплив на стан і життя людей, а також вплив на економіку.

якщо ми захистимо вакцинацією пріоритетні групи, то ми можемо більше дивитися в бік економіки, щоб вона працювала", - сказав глава МОЗ.

Нагадаємо: 

  • Також Україна готується до спалаху "Дельта". До країни приїхала чергова партія із 500 тис. доз китайської вакцини CoronaVaс. Найближчим часом препарат почнуть розвозити у регіони, аби щепити якомога більше людей перед потенційним спалахом так званого "індійського" штаму коронавірусу в Україні.
  • Попри те, що маємо лише 3 млн вакцинованих, із яких двічі - третина, Ляшко розраховує щепити 10 млн українців ще до кінця літа. 

В Україні з’явилась альтернатива серед вакцин для масового щеплення — COVID-дайджест

В Україні з’явилась альтернатива серед вакцин для масового щеплення  — COVID-дайджест
Джерело матеріала
loader
loader