
Ляшко розвіяв міф про коронавірус, на якому спекулюють організатори похорон
Померлих від коронавірусу не обов'язково кремувати чи ховати у щільному пакеті."Бачу чимало публікацій в засобах масової інформації та соціальних мережах про, часом, дикунські речі, які відбуваються під час поховань померлих від ковіда. Запевняю, що відповідно до діючих правил і рекомендацій від МОЗ щодо безпечного поводження з тілами померлих з підозрою або підтвердженою коронавірусною хворобою люди мають можливість попрощатися, забрати тіло і поховати рідних за звичайною процедурою, але з обов'язковим дотриманням усіх необхідних заходів безпеки", - написав у Facebook головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.Людей ховають у щільному пакеті тільки при наявності надлишкового виділення біологічних рідин з тіла. При виконанні правил безпечного поводження з тілами померлих проблем не повинно виникати."На жаль, в реальності маємо ситуації, коли рідні померлого повинні пройти сім кіл пекла, щоб попрощатися і поховати своїх рідних. Ще раз звертаюся до всіх, хто має відношення до процесу організації похорону. Не зловживайте розгубленим станом рідних і не спекулюйте на прописаних нормах, адже там немає обмежуючих правил, що тільки кремація померлого або захоронення тільки в щільному пакеті", - підкреслив Ляшко.За останню добу в Україні виявили 12 946 нових хворих на коронавірус. З них дітей – 649, медпрацівників – 450. У лікарні потрапили 3843 осіб. У Києві зафіксували 896 заражень за добу. У Житомирській області нарахували найбільше - 1310 нових випадків інфікування. Далі йдуть Вінницька - 940, Одеська - 704, Львівська - 704, Київська - 697 - області.

Спалах гепатиту А у Києві. У лікарнях перебуває 19 дітей

В Україні лютує смертельна інфекційна хвороба: як вберегтися

Що корисніше: кріп чи петрушка — чому нутриціологи віддають лідерство серед зелені

У Соломʼянському районі лікарі проводять виїзне обстеження на вірус гепатиту А

Що потрібно знати про вірусний гепатит А: як передається, симптоми, пояснює експерт

Що можна додати до супу, щоб зробити його смачнішим: ці інгредієнти кидають наприкінці варіння
