"Наша економічна перлина": Ткаченко розповів про підтримку креативних індустрій в Україні
"Наша економічна перлина": Ткаченко розповів про підтримку креативних індустрій в Україні

"Наша економічна перлина": Ткаченко розповів про підтримку креативних індустрій в Україні

В Україні для підтримки креативних індустрій запустять нові формати.

Про це у неділю, 14 лютого, повідомив міністр культури і інформполітики України Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, попит у видавництвах впав на 20%, а у 60% готелів – на 50%. До того ж у туристичній галузі прослідковується більш ніж в 2 рази скорочення людських ресурсів. Через це сфери гостинності та туризму розраховують на поновлення організації подій та виставок після пандемії для повернення попиту.

"Стосовно інституційної підтримки у 2020-му та зниження культурно-туристично ПДВ до 7% – це дійсно допомогло. Але важливо запускати нові формати. Думки співпали, бо цьогоріч ми обрали інший підхід. Він дозволяє креативним підприємцям розраховувати на сталість і послідовність з боку держави. Першою чергою, мова йде про запуск процесів, які неможливо змінити, незалежно від політичного вітру", - розповів Ткаченко.

Міністр зазначив, що, зокрема, представники креативних індустрій на Львівщині, схвалили створення постійно діючого органу – Ради з розвитку креативної економіки при Кабміні. Він нагадав, що його завдання по робочим групам за напрямками напрацьовувати рішення для креативних індустрій.

Також є підтримка з боку креативних підприємців ідеї щодо ініціативи запуску сертифікатів на культурні послуги.

"Бо вони дозволить стимулювати попит на культурні послуги і забезпечать непряму, але необхідну допомогу інституціям", - пояснив міністр.

"Усі мають зрозуміти: і держава, і політики, і особливо у бюджетному комітеті, що креативні ідустрії є нашою економічною перлиною. Перлиною, яка створює одну із найбільших додану вартість завдяки таланту людей, а не сировині. Саме тому ми і повинні підняти їхню вагу та визнання на рівні держави", - резюмував Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, раніше Ткаченко заявив, що криза в туристичній галузі, яку спричинила пандемія, триватиме до кінця 2023 року.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Ткаченко наголошує на необхідності інвестицій у сфері креативних індустрій і культури

У "Право на владу" - міністр культури та іформаційної політики Олександр Ткаченко. Міністр вважає, що найбільше від локдауну постраждає сфера креативних індустрій. Деякі компанії перебувають на грані банкрутства.  

Ткаченко наголошує на необхідності інвестицій у сфері креативних індустрій і культури
Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader