Відтермінування медреформи не буде, – Шмигаль
Відтермінування медреформи не буде, – Шмигаль

Відтермінування медреформи не буде, – Шмигаль

Другий етап медичної реформи в Україні продовжать. За словами прем'єр-міністра, уряд не планує його відтермінування.

Наразі фахівці переглядають та виправляють помилки у параметрах реформи. Про це під час пресконференції повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише 24 канал.

В уряді вважають, що тарифи НСЗУ занижені, їх переглянуть.

Відтермінування медреформи не буде, – Шмигаль - Фото 1
Денис Шмигаль
“Другий етап медичної реформи буде продовжуватись, законопроєкту щодо його відстрочення не буде. Ми перераховуємо тарифи Національної служби здоров’я (НСЗУ). Там були помилки і невірні розрахунки вартості певних видів і певних пакетів медпослуг. Багато з них занижені”

Як приклад, прем'єр навів "інфарктний пакет", який за чинним тарифом лікування коштує 16 тисяч гривень, а по факту – понад 30 тисяч гривень.

Таких прикладів доволі багато. Їх треба переглянути, доповнити,
– зазначив Шмигаль.

Крім того, в уряді наголосили, що у підготовці другого етапу не врахували роботу психіатрії, фтизіопульмонології, їх "просто забули". 

За словами Шмигаля, всі ці помилки виправлять без відтермінування другого етапу медреформи.

Відтермінування медреформи не буде, – Шмигаль - Фото 2
Денис Шмигаль
“Продовження реформи з виправленням цих помилок, я впевнений, дасть правильний результат. У цьому році вона йде дуже складно. Ми вирівняємо всі непорозуміння і вже з наступного року ми, як пацієнти, зможемо відчувати оновлення медичної галузі".

Що відомо про скасування другого етапу реформи медицини? Другий етап розпочався 1 квітня, він передбачав реформування вторинної ланки. Але нинішній уряд та президент вирішили заблокувати реформу. Після критики прихильників змін в Кабміні почали говорити, що реформу продовжать, але зі змінами. Ексочільниця МОЗ Уляна Супрун попередила, що Зеленський, і Радуцький, і Степанов захищають тільки власні політичні інтереси та статус-кво давно діючих в регіонах медичних еліт й фармацевтичної мафії.

Теги за темою
Міністерство охорони здоров’я Здоров'я Кабмін Денис Шмигаль Лікування Анастасія Лукашевська
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader