У ВООЗ попередили про "руйнівну" другу хвилю коронавірусу
У ВООЗ попередили про "руйнівну" другу хвилю коронавірусу

У ВООЗ попередили про "руйнівну" другу хвилю коронавірусу

Існує імовірність спалаху другої хвилі нової коронавірусної інфекції COVID-19, однак її можна уникнути, якщо вжити запобіжні міри. Також задля уникнення повторної епідемії слід постійно моніторити ситуацію з поширенням COVID-19.

Про це заявив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге на брифінгу 3 червня.

"Друга хвиля не є неминучою. Але все більше країн знімають обмеження, і є очевидна загроза повторного сплеску інфекції COVID-19. Якщо не зупинити ці сплески, може розпочатися друга хвиля, і вона може стати дуже руйнівною", - зазначив він.

Водночас, за його словами, країни світу вже багато чого засвоїли і навчилися від початку року під час боротьби з пандемією.

"Хороша новина в тому, що ми багато чому навчилися після першої хвилі. Якщо виникне новий сплеск, ми будемо краще підготовлені, ми краще розуміємо вірус, які заходи працюють, як нам підготуватися", - продовжив Клюге.

Він наголосив, що необхідно обережно і поступово знімати запроваджені обмеження, а також проводити постійний моніторинг ситуації.

інфографіка, симптоми коронавірусу

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадокінфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Згодом задля мінімізації поширення коронавірусу уряд запровадив карантин, який зараз поступово пом'якшується. 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader