Хочете читати новини в іншому форматі?.
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.
Підписатись можна ТУТ.
Вченими було проведено експеримент за участю близько 50 чоловіків різного віку, які пробували різні алкогольні напої.
Дослідники виявили: смак пива, незалежно від рівня вмісту в ньому алкоголю, діє на організм як найсильніший “дофаміновий стимулятор”.
Loading...
Після вживання цього напою в кров викидається найбільшу кількість дофаміну – нейромедіатора, званого також “гормоном задоволення”.
Саме сплеск дофаміну викликає у людей манію – вони починають тяжіти до того, що спонукає їх організм виробляти якомога більше дофаміну.
Таким чином, згідно з отриманими даними, вживання пива може стати головним фактором алкоголізації людини.
Популярні новини зараз.
Посівний календар на травень 2020: що і коли саджати.
Пенсійний вік жінок знову збільшили: влада прийняла рішення.
Білорусь приховує жахливі наслідки COVID-19: у мережі показали кричуще відео з лікарні.
“Це перший експеримент на людях, що показав, що смак алкогольного напою може викликати активність дофаміну в центрах мозку, що відповідають за відчуття нагороди і задоволення”, – зазначив провідний автор проекту Девід Кереку.
Але пиво – не єдиний алкогольний напій з великим потенціалом небезпеки.
Вчені пояснили: чим більше в алкоголі супутніх хімічних сполук, тим він важче для переробки організмом.
Виходячи з цього, вони визначили ряд найбільш шкідливих і небажаних для вживання алкогольних продуктів – це, на їхню думку, банкові коктейлі, алкогольні коктейлі з великою кількістю інгредієнтів, шампанське, лікери.
Як раніше повідомляла “Народна Правда“, про шкоду алкоголю дітям розповідають ще зі школи, але складається враження, що це вже не працює, тому необхідною є фахова порада.