Британські компанії інвестують у перехід на електромобілі £12 млрд фунтів
Британські компанії інвестують у перехід на електромобілі £12 млрд фунтів

Британські компанії інвестують у перехід на електромобілі £12 млрд фунтів

Британські компанії витратять більше 12 млрд фунтів стерлінгів на заміну своїх автомобілів на викопному паливі на чисті електричні версії протягом наступних двох років.

Згідно з опитуванням, майже половина британських компаній планує інвестувати у платні автомобілі і фургони напередодні урядової заборони на продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння до 2035 року, передає theguardian.

Очікується, що уряд прискорить цю тенденцію, закінчивши десятирічне заморожування мит на паливо для мільйонів водіїв.

Продажі електромобілів швидко зростають, але офіційні цифри показують, що в минулому році на них як і раніше припадало всього 2% нових реєстрацій автомобілів.

Перехід до водіння з низьким рівнем викидів є ключовим кроком уряду у планах щодо скорочення викидів вуглекислого газу практично до нуля до 2050 року.

Автомобілі складають трохи менше п'ятої частини загального вуглецевого сліду Великобританії, частка якого зросла в останні роки частково завдяки популярності енерговитратних позашляховиків.

"Приємно бачити, що британські компанії інвестують в електромобілі та використовують більш екологічні технології для декарбонізації нашої транспортної мережі, - заявив Рейчел Маклін, міністр транспорту.

- Бізнес, який має довіру до електромобілів, має вирішальне значення для мінімізації впливу Великобританії на зміни клімату і поліпшення якості повітря для всіх».

Більше третини компаній зауважують, що саме майбутня заборона уряду на бензинові та дизельні автомобілі змусила запланувати перехід на чисте водіння, згідно з опитуванням власника British Gas.

Така ж частка компаній повідомила Centrica, що доступ до зон руху з ультранизькими викидами також є одним з факторів.

«Серед британських компаній існує чітке визнання все більш важливої ролі електромобілів у досягненні цілей декарбонізації, - каже Алан Барлоу, керуючий директор підрозділу бізнес-рішень Centrica.

– Однак панує занепокоєння щодо того, як фінансувати цю зміну, особливо для тих, хто має великий бензиновий і дизельний флот».

Більше двох третин компаній заявили, що не хочуть інвестувати в електромобілі через їх вартість, а також побоювання з приводу різкого зростання рахунків за електроенергію.

На переконання Алана Барлоу, компанії, які переходять на електромобілі, можуть зменшити рахунки на електроенергію, встановивши сонячні панелі та акумуляторні батареї або інтелектуальне програмне забезпечення, яке автоматично заряджає транспортні засоби в нічний час, коли ціни на електроенергію найнижчі.

Джерело матеріала
loader
loader