Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль
Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль

Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль

У ході операції ЗСУ в Курській області вдалося захопити чимало російської військової бронетехніки. Так, днями в сюжеті Аrmy TV повідомили про кацапський бронеавтомобіль «Буран», який затрофеїли бійці 61-ї окремої механізованої бригади.

Бронеавтомобіль “Буран” виготовляється нижегородським підприємством Rida. Він нагадує «Тигр», однак збудований на шасі ГАЗ-3308 «Садко» 4х4. Тут застосовується модульна конструкція, що дозволяє встановлювати до семи бронекапсул різного призначення. Вантажопідйомність складає 1200 кг. Машина може вміщувати до 10 осіб. Клас балістичного захисту – Level 2 за STANAG 4569. При цьому, як стверджують розробники, модель витримує підрив міни в еквіваленті 6 кг тротилу.

/
Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль - Фото 1
Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль - Фото 2
Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль - Фото 3
Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль - Фото 4
Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль - Фото 5
Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль - Фото 6
Бійці ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль - Фото 7

«Буран» наводиться в рух турбодизелем ЯМЗ потужністю 210 к. с. Автомобіль має кулестійкі колеса, які здатні при падінні тиску проїхати до 50 км. Дорожній просвіт дорівнює 340 мм. Машина може долати броди завглибшки до 1,2 м, підйоми крутістю 31 град. та 28-градусні ухили. Максимальна швидкість становить 100 км/год, а запас ходу – 1400 км.

Джерело матеріала
loader
loader