У Кабміні хочуть примусово госпіталізовувати людей з коронавірусом
У Кабміні хочуть примусово госпіталізовувати людей з коронавірусом

У Кабміні хочуть примусово госпіталізовувати людей з коронавірусом

У той час, як у Росії за недотримання карантину тих, у кого підозрюють коронавірус COVID-19, будуть саджати до в’язниці, в Україні розроблять порядок примусової госпіталізації хворих на коронавірус.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Страна, про це йдеться в розпорядженні прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, яке було підготовлено за результатами засідання антикризового штабу.

Loading...

Обов’язки протидії коронавірусу розподілили між міністерствами економіки, фінансів, охорони здоров’я та інфраструктури.

Крім того, завдання у цьому напрямку дали очільнику МВС Аресену Авакову, главі антимонопольного комітету Юрію Тереньеву, керівнику митниці Максиму Нефьодову та головам місцевих адміністрацій.

На найближчий час заплановано:.

переглянути запаси державного резерву щодо забезпечення населення засобами індивідуального захисту з урахуванням тримісячної потреби;.

визначитися щодо виділення грошей для поповнень цього резерву та надати детальну інформацію про обсяги експорту засобів індивідуального захисту за останні пів року;.

подати в Кабмін інформацію щодо українських виробників засобів індивідуального захисту населення та виробничих потужностей цих підприємств;.

за підсумками обговорення ситуації подати в Кабмін пропозицію щодо доцільності обмеження експорту засобів індивідуального захисту;.

забезпечити виконання закону про економічну конкуренцію і захист прав пацієнтів під час роздрібної торгівлі засобами захисту;.

розробити комунікаційний план з визначення алгоритмів дій, якщо будуть виникати випадки коронавірусу, і повідомити його місцевій владі;.

до 12 березня внести в Кабмін пропозиції щодо призначення першого заступника міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря, а також відпрацювати питання створення мережі центрів з контролю і профілактики хвороб;.

знайти кошти на закупівлю лабораторними центрами виробів медичного призначення, а також тест-систем для визначення коронавірусу;.

знайти кошти, щоб закупити для аеропорту “Бориспіль” термометри з використанням безконтактної технології.

Головам місцевих адміністрацій необхідно взяти участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 березня і визначити необхідну кількість установ для проведення обсервації.

Також прем’єр-міністр доручив організувати огляд всіх осіб, що прибувають в Україну, медпрацівниками або прикордонниками, забезпечити чергування в пунктах пропуску реанімаційних і медавтомобілей.

Крім того, найближчим часом в уряді повинні розробити порядок примусової госпіталізації тих пацієнтів з коронавірусом, які відмовляються їхати в лікарню, і поміщення на карантин людей, з якими заражені контактували.

А тим часом один із співробітників, що працюють в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, заразився Covid-19.

Співробітник НАТО повернувся з відпустки в кінці минулого тижня.

Після цього йому стало зле, підвищилася температура.

Тест на зараження в вірусом Covid-19 показав позитивний результат.

Також повідомлялося, що глава спеціальної експертної комісії держкомітету з питань охорони здоров’я КНР Чжун Наньшань заявив, що коронавірус буде продовжувати свою “подорож” по всьому світу щонайменше до червня місяця поточного року.

Теги за темою
Народна Правда уряд
Джерело матеріала
loader
loader