Уряд затвердив посилений план заходів з протидії коронавірусу – про що йдеться
Уряд затвердив посилений план заходів з протидії коронавірусу – про що йдеться

Уряд затвердив посилений план заходів з протидії коронавірусу – про що йдеться

В Україні затверджено новий посилений план заходів щодо боротьби з поширенням коронавірусу.

Відповідний указ підписав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Урядовий портал.

Міністрам та керівникам ЦОВВ доручили переглянути запаси держрезерву засобів індивідуального захисту населення з урахуванням тримісячної потреби і до 11 березня визначити обсяг коштів, необхідних для поповнення держрезерву.

"Крім того, глава уряду доручив надати інформацію про вітчизняних виробників індивідуальних засобів захисту та з’ясувати, чи здатні вони забезпечити попит населення та медзакладів.

При цьому керівник Антимонопольного комітету має забезпечити виконання закону про економічну конкуренцію і захист прав пацієнтів під час роздрібної торгівлі засобами захисту", – йдеться в повідомленні.

МОЗ, своєю чергою, має розробити комунікаційний план з визначення алгоритмів дій, якщо будуть виникати випадки корона вірусу.

Також відпрацювати питання створення мережі центрів контролю і профілактики захворювань.

Зазначається, що МОЗ та Міністерство фінансів до 11 березня зобов’язані подати пропозиції щодо збільшення фінансування на закупівлю засобів індивідуального захисту та діагностичних матеріалів, а також тест-систем для визначення коронавірусу.

Прем'єр-міністр також доручив передбачити огляд всіх людей, які прибувають в Україну з-за кордону та через контрольні пункти в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим.

Окрім цього, доручено забезпечити чергування в пунктах пропуску реанімаційних і медавтомобілів.

Зазначимо, відповідно до рекомендацій ВООЗ, вимірювання температури у пасажирів при в'їзді в країну для запобігання коронавірусу – не цілком ефективний засіб.

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що в столичних аеропортах з'являться експрес-тести для виявлення коронавірусу.

Понад 62 300 людей одужали.

А кількість смертей зросла до 3831 людини.

З них 3120 – на материковому Китаї.

Тим часом, країни намагаються не допустити подальшого розповсюдження вірусу на своїх територіях.

Джерело матеріала
loader
loader