Запущена процедура відставки генпрокурора Руслана Рябошапки
Запущена процедура відставки генпрокурора Руслана Рябошапки

Запущена процедура відставки генпрокурора Руслана Рябошапки

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка стверджує, що процедура його відставки, яку запустили у Верховній Раді, пов’язана з політичними процесами і незалежністю прокуратури.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, посилаючись на коментар Руслана Рябошапки, оприлюднений “Громадським.

Loading...

Пряма мова: “Нікому не потрібна така прокуратура.

Вони побачили, що нічого вирішити в цій прокуратурі вони не можуть, вони бачать, що вони нічого не можуть “вирішити” в НАБУ.

Коли є така конструкція, коли НАБУ працює разом з Офісом генерального прокурора, і це може призвести до неприємних наслідків для певних олігархів та їхніх підручних, то очевидно, що це почне викликати занепокоєння”….

Люди оцінили, що робота негативна ще до звіту генерального прокурора.

Деякі з них тільки закінчили школу, але вже розуміють, як працює Офіс генпрокурора.

Деякі з них по складах читають і їм важко говорити, слова підбирають, але вони знають, як повинна працювати прокуратура”.

Комітет Ради вирішив винести на голосування звільнення Рябошапки.

Ось як на цю новину відреагував генпрокурор: «Люди оцінили, що робота негативна ще до звіту генерального прокурора.

Деякі з них тільки закінчили школу, але вже розуміють, як працює Офіс генпрокурора» pic.

— hromadske (@HromadskeUA) March 4, 2020.

Генпрокурор дав відповіді на всі пункти, за якими його звинувачували депутати і через які нібито вирішили висловити недовіру.

Мова йшла про три резонансні кримінальні справи, стан розслідування яких не задовольнив народних обранців.

Рябошапка підкреслив, що не може впливати на хід слідства по трьох справах: щодо підозрюваного в контрабанді Вадима Альперіна, мера Львова Андрія Садового, підозрюваного в зловживанні владою, і справі про корупційні махінації в оборонці нібито за участю оточення Петра Порошенка.

Генпрокурор заявив, що цими справами займається Національне антикорупційне бюро, а процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У розслідуванні четвертої справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, за словами генпрокурора, зараз намітився прогрес.

«Якщо ми розглядаємо звіт генпрокурора, це одне, якщо це істерика Бужанського, тут коментувати немає чого» — генпрокурор Рябошапка відповів на претензії до нього на засіданні комітету Ради pic.

— hromadske (@HromadskeUA) March 4, 2020.

Рябошапка зазначив, що не спілкувався з президентом Володимиром Зеленським перед голосуванням Ради за недовіру генпрокурору.

Народні депутати зареєстрували постанову про недовіру генпрокурору.

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності 4 березня відправив постанову в зал парламенту.

Ініціювали недовіру 119 депутатів, серед яких народні депутати від “Слуги народу”, зокрема, Максим Бужанський і Олександр Дубинський, а також обранці від “Опозиційної платформи – За життя” – Віктор Медведчук і Вадим Рабінович.

Нагадуємо, звільнення Генпрокурора Рябошапки не схвалюють на Заході і в США.

Раніше генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив про необхідність збирання додаткових доказів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, перш ніж матеріали будуть передані в суд.

За словами Рябошапки, він поставив перед підлеглими завдання встановити людей, які не тільки організовували виконання вбивства, але і тих, кому усунення журналіста було вигідно.

Теги за темою
Народна Правда відставка Руслан Рябошапка
Джерело матеріала
loader
loader