Коломойський відкрив на Прикарпатті дві компанії з виробництва зброї і боєприпасів – ЗМІ
Коломойський відкрив на Прикарпатті дві компанії з виробництва зброї і боєприпасів – ЗМІ

Коломойський відкрив на Прикарпатті дві компанії з виробництва зброї і боєприпасів – ЗМІ

Український олігарх Ігор Коломойський відкрив на Івано-Франківщині підприємство з виробництва зброї.

Так, олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов опинилися серед кінцевих бенефіціарних власників ТОВ "Таргет-М" і ТОВ "Рокіт-М", зареєстрованих 29 січня 2020 року, основний вид діяльності фірм – виробництво зброї та боєприпасів.

Про це свідчать дані у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, пише "Європейська правда".

Компанія зареєстрована 29 січня 2020 року у Надвірні по вулиці Майданській, 5.

Основним видом діяльності компанії є виробництво зброї та боєприпасів.

Засновниками підприємства є американський фонд "Грей Фокс Інтернешнл ЛЛС" (Флорида, США) та ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття".

Надвірна – місто на межі Гуцульщини і Покуття, адміністративний центр Надвірнянського району Івано-Франківської області та Надвірнянської районної ради.

Кінцевими бенефіціарами ТОВ "Рокіт-М" є: житель Києва Геннадій Боголюбов, житель Києва Олексій Буйніс, ізраїльтянка Світлана Делі, житель Київщини Юрій Кіперман, житель Швейцарії Ігор Коломойський, громадянин США Юда Мордехай Корф, киянин Євген Кричевський, житель США Цві Уріел Лейбер, житель Швейцарії Захар Палиця, жителька Швейцарії Оксана Палиця, ізраїльтянин Дмитро Потішман.

Зазначимо, що у Надвірні розташовуються виробничі потужності Надвірнянського нафто-переробного заводу.

Крім того, на території ПАТ "НПК-Галичина" у Дрогобичі також зареєстрована фірма "Таргет-М" з тими самими бенефіціарами.

Ця компанія також планує займатись виробництвом зброї та боєприпасів.

За даними ЗМІ, Мордехай Корф та Уріель Цві Лейбер разом з Коломойським і Боголюбовим є співвідповідачами у справі за позовом державного "Приватбанку" в Канцлерському суді штату Делавер (США) за звинуваченням у відмиванні і привласненні 622,8 мільйонів доларів, які належали вкладникам "Приватбанку" в Україні.

Розмір статутного капіталу ТОВ "Рокіт-М" – 10 тисяч гривень.

Серед видів діяльності – зокрема, виробництво зброї та боєприпасів (основний), діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами, обслуговування систем безпеки, керівник компанії – Ігор Паньків.

А серед засновників ТОВ "Таргет-М" – "ГРЕЙ ФОКС ІНТЕРНЕШНЛ ЛЛС" (Флоріда, США, розмір внеску до статутного фонду – 5 тисяч гривень) та ПАТ "НПК-Галичина" (розмір внеску до статутного фонду – 45 тисяч гривень).

Кінцеві бенефіціарні власники (контролери) – ті ж, що й у фірми "Рокіт-М".

Розмір статутного капіталу - 50 тисяч гривень.

Види діяльності – ті ж, що й у ТОВ "Рокіт-М".

Джерело матеріала
loader
loader