Незважаючи на свій невеликий розмір, щитовидна залоза виконує дуже важливі функції в організмі, і будь-який дисбаланс в її роботі може завдати здоров’ю істотну шкоду – медики назвали продукти, які підтримують здоров’я цього важливого органу.
Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Актуальные новости.
Loading...
Здоров’я щитовидної залози дуже важливе – від неї залежить масу тіла людини, настрій, здатність до народження дітей, відновлення клітин і метаболізм.
Щоб зберегти щитовидку здоровою, варто ввести до свого раціону продукти, багаті йодом, селеном, антиоксидантами, цинком, магнієм і омега-3-кислотами.
Лікарі радять регулярно вживати листові овочі, рибу, горіхи і цільні зерна.
Допоможе уникнути проблем з щитовидною залозою споживання морської капусти, що містить йод.
Користь принесуть яйця і молоко, багаті селеном, а також яловичина з курятиною, які є джерелами цинку.
Рекомендується включати в раціон не тільки м’ясо, але і ягоди, овочі і морепродукти.
Форель, тунець і сардина забезпечать організм корисними для щитовидної залози поліненасиченими жирними кислотами.
До цієї ж категорії продуктів відносять арахіс, волоські горіхи, насіння льону і шавлії.
Джерелом омега-3 вважають брокколі, брюссельську капусту і латук.
При регулярному вживанні перерахованих продуктів харчування ризик розвитку хвороб щитовидної залози знизиться.