Хоча від гострого у нас і пече в роті, на стінки шлунка "вогонь" не поширюється.
Це довели за допомогою відеоендоскопа – трубки з камерою на кінці.
Вчені подрібнили 30 грамів перцю халапеньо, помістили безпосередньо на слизову оболонку шлунка людини й не виявили ніяких ушкоджень.
Часте вживання гострого дійсно може викликати неприємні симптоми у деяких людей з утрудненим травленням.
Але причина виразкової хвороби – інфекція, викликана бактерією Helicobacter pylori.
Капсаїцин (речовина, яка є у перці) ж, навпаки, здатний знижувати вироблення кислоти в шлунку.
Тому ви можете сміливо їсти пекучий перець, якщо після цього не відчуваєте ніяких неприємних відчуттів.
Гостра їжа не викликає виразку / unsplash.
Коли варто обмежити споживання гострої їжі.
Якщо ж лікар діагностував у вас гастроезофагеальний рефлюкс (постійна печія) або інші захворювання шлунково-кишкового тракту, він швидше за все порекомендує обмежити вживання гострого, якщо воно погіршує ваші симптоми.
А харчовий щоденник допоможе визначити, які саме продукти провокують дискомфорт в шлунку після їжі.