Шоколадна випічка, від якої всі у захваті: пудинг, трюфель та брауні
Шоколадна випічка, від якої всі у захваті: пудинг, трюфель та брауні

Шоколадна випічка, від якої всі у захваті: пудинг, трюфель та брауні

Ця чудова шоколадна випічка подарує тобі хвилини блаженства! Готуємо тістечка «Трюфель», пудинг із вершками та брауні з мигдалем.

Нереально смачно!.

Burda Media.

Тістечко «Трюфель».

Для тіста:.

150 г мигдалю.

200 г молочного шоколаду.

200 г вершкового масла.

4 яйця.

200 г цукру.

200 г борошна.

Для крему:.

100 г гіркого шоколаду.

100 мл молока.

3 жовтки.

3 ст.

л цукру.

1 ст.

л борошна.

Для глазурі:.

250 г гіркого шоколаду.

250 мл вершків (33%).

70 г вершкового масла.

Мигдаль порубати.

Шоколад розтопити разом із вершковим маслом.

Жовтки збити з цукром, потім з’єднати з шоколадною масою і горіхами.

Борошно просіяти на жовтково-шоколадну масу.

Додати збиті білки й швидко перемішати.

Викласти тісто у форму та випікати 40 хв при 180°.

Дати охолонути.

Для крему шоколад розтопити в киплячому молоці.

Жовтки збити із цукром.

Підмішати борошно.

Тонкою цівкою ввести шоколадне молоко і нагрівати, помішуючи, до загусання.

Дати охолонути.

Для глазурі шоколад розтопити у вершках разом з олією.

За коржем у формі розподілити крем і залити глазур’ю.

Забрати в холодильник на ніч.

Burda Media.

Пудинг із вершками.

500 мл молока.

70 г цукру.

30 г вершкового масла.

70 г шоколаду.

90 г манної крупи.

80 г подрібнених волоських горіхів.

150 мл вершків (33%).

м’ята для прикраси.

Молоко довести до кипіння.

Додати цукор, вершкове масло, і шоколад, перемішати.

Варити на маленькому вогні до тих пір, поки маса не набуде однорідної консистенції.

Потім, помішуючи віночком, тонкою цівкою всипати в шоколадно-молочну суміш манну крупу і знову довести до кипіння.

Варити 5 хв.

Масу постійно помішувати.

Зняти з вогню і дати трохи охолонути.

На дно круглої форми у вигляді бані насипати подрібнені волоські горіхи.

Вилити ними приготовлену манну масу.

Дати охолонути й прибрати в холодильник на 3 години.

Перед подачею на стіл пудинг прикрасити збитими вершками та листочками м’яти.

Burda Media.

Брауні з мигдалем.

70 г очищеного мигдалю.

100 г гіркого шоколаду.

100 г вершкового масла.

120 г коричневого цукру.

2 яйця.

70 г борошна.

1/2 ч.

л розпушувача.

дрібка солі.

Очищений мигдаль порубати й обсмажити на сковороді без олії.

Дати охолонути.

Шоколад розтопити на гарячій водяній бані.

М’яке вершкове масло збити з цукром до отримання пишної маси.

Додати теплий шоколад та окремо збиті яйця.

Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю через сито.

З’єднати з шоколадною масою та горіхами.

Духовку нагріти до 180°.

Тісто викласти у форму, вистелену пергаментом, розрівняти та випікати 25–30 хв.

Корж повинен вийти трохи вологим.

Дати йому охолонути, потім загорнути у харчову плівку та прибрати в холодильник на ніч.

Потім порізати квадратами й подати на стіл.

Джерело матеріала
loader