Ця чудова шоколадна випічка подарує тобі хвилини блаженства! Готуємо тістечка «Трюфель», пудинг із вершками та брауні з мигдалем.
Нереально смачно!.
Burda Media.
Тістечко «Трюфель».
Для тіста:.
150 г мигдалю.
200 г молочного шоколаду.
200 г вершкового масла.
4 яйця.
200 г цукру.
200 г борошна.
Для крему:.
100 г гіркого шоколаду.
100 мл молока.
3 жовтки.
3 ст.
л цукру.
1 ст.
л борошна.
Для глазурі:.
250 г гіркого шоколаду.
250 мл вершків (33%).
70 г вершкового масла.
Мигдаль порубати.
Шоколад розтопити разом із вершковим маслом.
Жовтки збити з цукром, потім з’єднати з шоколадною масою і горіхами.
Борошно просіяти на жовтково-шоколадну масу.
Додати збиті білки й швидко перемішати.
Викласти тісто у форму та випікати 40 хв при 180°.
Дати охолонути.
Для крему шоколад розтопити в киплячому молоці.
Жовтки збити із цукром.
Підмішати борошно.
Тонкою цівкою ввести шоколадне молоко і нагрівати, помішуючи, до загусання.
Дати охолонути.
Для глазурі шоколад розтопити у вершках разом з олією.
За коржем у формі розподілити крем і залити глазур’ю.
Забрати в холодильник на ніч.
Burda Media.
Пудинг із вершками.
500 мл молока.
70 г цукру.
30 г вершкового масла.
70 г шоколаду.
90 г манної крупи.
80 г подрібнених волоських горіхів.
150 мл вершків (33%).
м’ята для прикраси.
Молоко довести до кипіння.
Додати цукор, вершкове масло, і шоколад, перемішати.
Варити на маленькому вогні до тих пір, поки маса не набуде однорідної консистенції.
Потім, помішуючи віночком, тонкою цівкою всипати в шоколадно-молочну суміш манну крупу і знову довести до кипіння.
Варити 5 хв.
Масу постійно помішувати.
Зняти з вогню і дати трохи охолонути.
На дно круглої форми у вигляді бані насипати подрібнені волоські горіхи.
Вилити ними приготовлену манну масу.
Дати охолонути й прибрати в холодильник на 3 години.
Перед подачею на стіл пудинг прикрасити збитими вершками та листочками м’яти.
Burda Media.
Брауні з мигдалем.
70 г очищеного мигдалю.
100 г гіркого шоколаду.
100 г вершкового масла.
120 г коричневого цукру.
2 яйця.
70 г борошна.
1/2 ч.
л розпушувача.
дрібка солі.
Очищений мигдаль порубати й обсмажити на сковороді без олії.
Дати охолонути.
Шоколад розтопити на гарячій водяній бані.
М’яке вершкове масло збити з цукром до отримання пишної маси.
Додати теплий шоколад та окремо збиті яйця.
Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю через сито.
З’єднати з шоколадною масою та горіхами.
Духовку нагріти до 180°.
Тісто викласти у форму, вистелену пергаментом, розрівняти та випікати 25–30 хв.
Корж повинен вийти трохи вологим.
Дати йому охолонути, потім загорнути у харчову плівку та прибрати в холодильник на ніч.
Потім порізати квадратами й подати на стіл.