/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4c83d5f1703774e960811a478824ccf8.jpg)
Більшість зберігає сир неправильно: якими мають бути умови для різних сортів
Британська фахівчиня з гігієни харчових продуктів Сара Тейлор пояснила, що сиру потрібно "дихати", і зберігати його слід не так, як ми звикли, інформує 24 Канал.
Плівка – погана ідея?
Тверді сири, на кшталт пармезану, витримують зберігання у плівці, оскільки в них мало вологи й вони менш чутливі до середовища.
Важливо! А от м'які сири (брі, камамбер, тощо) потребують повітря. Якщо щільно загорнути їх у плівку, всередині накопичується аміак, і це псує смак продукту.
Як правильно зберігати сир?
Ідеальний варіант для м’яких сирів – загорнути їх у пергамент або вощений папір, а потім покласти в герметичний контейнер. Якщо сир особливо чутливий, можна додати в контейнер зволожений паперовий рушник, він допоможе зберегти оптимальний рівень вологості.
Температура теж має значення?
Зберігати сир краще в середині холодильника, подалі від дверцят. Саме там температура найбільш стабільна. Часте відкривання дверцят призводить до перепадів температури, що прискорює псування сиру. До того ж, контейнер утримує не лише вологу, а й аромат! Цей спосіб допоможе уникнути неприємного запаху в холодильнику.

