/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F13b5f09fd5f08ce8571bc439fa1e4d6e.jpg)
Переробники фруктів та овочів лідирують за приростом виробництва
Переробники фруктів та овочів лідирують за приростом виробництва
Сектор агропереробки в Україні минулого року продемонстрував тенденцію до зростання.
Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час зустрічі з представниками аграрних бізнес-асоціацій, повідомляє пресслужба міністерства.
Він зауважив, що найбільший приріст виробництва показали переробка фруктів та овочів (понад 27%), а також виробництво олії, тваринних жирів і молочних продуктів (зростання близько 13-14%).
«Ще один хороший показник — виробництво м'яса та м'ясних продуктів ($3,8 млрд) та переробка риби. Вони вже перевищили показники 2021 року на 1,5% та 8,1% відповідно. Це свідчить про ефективну адаптацію до нових реалій», — додав міністр.
Зростання цих показників, за його словами, також демонструє загальний експорт харчових продуктів. У 2024 році він піднявся до $5,7 млрд, що на понад 20,8% більше, ніж у 2023 році. Ще одна вражаюча цифра — у 3,7 раза зріс експорт м'яса та м'ясних продуктів. Також на сьогодні вже 60 українських молочних заводів акредитовані в ЄС.
«Все це доводить, що Україна впевнено рухається від експорту сировини до експорту готової продукції з високою доданою вартістю», — наголосив Віталій Коваль.
Також міністр акцентував і на подальших пріоритетах у сфері агропереробки: це імпортозаміщення, розвиток біоенергетики, впровадження інноваційних технологій, масштабування ініціативи «Купуй українське» на міжнародні ринки, а також подальше нарощування експорту української продукції.

