Переробники фруктів та овочів лідирують за приростом виробництва
Переробники фруктів та овочів лідирують за приростом виробництва

Переробники фруктів та овочів лідирують за приростом виробництва

Переробники фруктів та овочів лідирують за приростом виробництва

Сектор агропереробки в Україні минулого року продемонстрував тенденцію до зростання.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час зустрічі з представниками аграрних бізнес-асоціацій, повідомляє пресслужба міністерства. 

Він зауважив, що найбільший приріст виробництва показали переробка фруктів та овочів (понад 27%), а також виробництво олії, тваринних жирів і молочних продуктів (зростання близько 13-14%).

«Ще один хороший показник — виробництво м'яса та м'ясних продуктів ($3,8 млрд) та переробка риби. Вони вже перевищили показники 2021 року на 1,5% та 8,1% відповідно. Це свідчить про ефективну адаптацію до нових реалій», — додав міністр.

Зростання цих показників, за його словами, також демонструє загальний експорт харчових продуктів. У 2024 році він піднявся до $5,7 млрд, що на понад 20,8% більше, ніж у 2023 році. Ще одна вражаюча цифра — у 3,7 раза зріс експорт м'яса та м'ясних продуктів. Також на сьогодні вже 60 українських молочних заводів акредитовані в ЄС.

«Все це доводить, що Україна впевнено рухається від експорту сировини до експорту готової продукції з високою доданою вартістю», — наголосив Віталій Коваль.

Також міністр акцентував і на подальших пріоритетах у сфері агропереробки: це імпортозаміщення, розвиток біоенергетики, впровадження інноваційних технологій, масштабування ініціативи «Купуй українське» на міжнародні ринки, а також подальше нарощування експорту української продукції.

Источник материала
loader
loader