Сіль чистого четверга: як приготувати й від чого вона захищає
Сіль чистого четверга: як приготувати й від чого вона захищає

Сіль чистого четверга: як приготувати й від чого вона захищає

Історичні вірування свідчать, що наші предки вважали чорну сіль сильною енергетично, розглядаючи її як потужний оберіг з цілющими властивостями. Як приготувати четвергову сіль і де використовувати розповідає 24 Канал.

Як зробити четвергову сіль

Для приготування беруть звичайну сіль, або ж додають до неї борошно та лікарські трави.

Інгредієнти:
– 1 кілограм кам'яної солі;
– 12 столових ложок борошна;
– лікарські трави (календула, полин, м'ята, шавлія чи інші) – по щіпці.

Приготування:

  1. Сіль висипте на суху сковороду і тримайте на повільному вогні, помішуючи та читаючи молитву "Отче наш".
  2. Робіть це, доки сіль не почорніє. За тим же принципом можете приготувати її й у духовці.

Як застосувати

Готову сіль пакують і освячують у великодньому кошику разом з іншими продуктами.

Чорна сіль, вважається, розсіює хвороби, прокляття та негативну енергію. Її зазвичай використовують як талісман протягом усього року, часто додають до солоних продуктів, носять в особистих сумках і кладуть у ліжечка немовлят.

Крім того, існує спеціальний ритуал з четверговою сіллю, який виконується для того, щоб відігнати зло з дому. Ця практика передбачає розсипання невеликої кількості солі по кутах будинку, яку потім збирають і закопують у відповідному місці, оскільки викидати її у смітник категорично заборонено.

Може зацікавити: справжня українська закосичена паска.

Теги по теме
Пасха
Источник материала
loader
loader