/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb8acdea3b675b3e0166c4ed0560bea6b.jpg)
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
У березні городниці беруться до посадки розсади, втім насіння в цю пору теж вже можна висівати у ґрунт, пише 24 Канал. Дачники вже давно визначили овочі, які ідеально підходять для посадки наприкінці березня та на початку квітня.
Редис
Цей овоч завжди садять швидше за всі інші. Насіння може прокльовуватися при температурі 4°С. Якщо температура буде понад 15°С тепла, то перші паростки можуть з’явитися вже через 6 днів після посіву. Для того, щоб проростання сталося вчасно, слід насіння замочити на добу.
Морква
Цей овоч можна висівати у квітні, коли температура підніметься до 17°С. Однак морква здатна зростати навіть в холодному ґрунті, який ще недостатньо прогрівся. Паростки моркви з’являються через 14 днів після посіву. Насіння треба висівати в пухкий ґрунт по одній насінині, дотримуючись відстані в одну сірникову коробку. За цим методом моркву не доведеться проріджувати.
Моркву можна висівати на початку весни / Фото Pexels
Горох
Для нормального розвитку гороху не потрібно багато тепла. Для розвитку паростків та формування пагонів буде достатньо 5°С тепла. Якщо ж ґрунт прогрітий до потрібної температури +10°С, то зійде вже за тиждень.
Буряк
Насіння буряка може почати проростати при температурі 6°С тепла, однак за цієї температури паростки з’являться не раніше ніж через 20 днів. Якщо ж земля прогріється до 10°С тепла, тоді буряк можна сміливо сіяти.
Зверніть увагу! Що додати в лунку картоплі, щоб урожай збільшився вдвічі – розповіли у нашому матеріалі.
Петрушка
Ця зелень не боїться холодного періоду, оскільки може проростати при температурі 4°С тепла. Однак треба розуміти, що через ефірні олії насінини петрушка доволі довго сходить. Навіть якщо температура повітря досить тепла – до 20°С тепла, паростки петрушки з’являться аж через 2 тижні. Прискорити проростання можна завдяки промиванню насіння в теплій воді чи замочуванню на вологій тканині.

