Та сама пані Валевська: рецепт знаменитого на весь світ польського торта
Та сама пані Валевська: рецепт знаменитого на весь світ польського торта

Та сама пані Валевська: рецепт знаменитого на весь світ польського торта

Якщо ви шукаєте оригінальний десерт для незабутнього святкування, то цей рецепт неодмінно стане вам у пригоді. Повірте – світову популярність цей торт заслужив не просто так, інформує 24 Канал з посиланням на "Субота".

Рецепт торта пані Валевська

  • Час: 2 години
  • Порцій: 12

Інгредієнти:
коржі:
– 300 грамів пшеничного борошна;
– 200 грамів вершкового масла;
– 4 жовтки;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
1 пакетик розпушувача;
дрібка солі;
безе:
– 4 білки;
– дрібка солі;
– 180 грамів цукру;
– 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
крем:
– 400 мілілітрів молока;
– 2 яйця;
– 50 грамів цукру;
– дрібка солі;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 40 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 150 грамів вершкового масла;
додатково:
– 400 грамів густого джему з чорної смородини;
– 80 грамів нарізаних горіхів.

Приготування:

  1. У мисці взбити яйця з цукром, ванільним цукром і невеликою кількістю солі. Додати крохмаль, добре перемішати і поступово вливати гаряче молоко, постійно помішуючи. Перелити отриману масу в каструлю і варити до загущення. Охолодити до кімнатної температури.
  2. Розтерти вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Додавати по одному жовтки, добре перемішуючи. Присіяти борошно з розпушувачем і замісити тісто. Розділити його на дві частини, розкачати між пергаментом до утворення прямокутників і охолодити протягом 20 хвилин.
  3. Розгорнути тісто на пекарському аркуші і випікати протягом 12 – 15 хвилин при температурі 180 градусів. Охолодити.
  4. Збити білки з невеликою кількістю солі до утворення пишної піни. Поступово додавати цукор і продовжувати вбивати до стійких піків. Додати крохмаль і добре перемішати.
  5. Покрити коржі смородиновим джемом, нанести безе, посипати горіхами, залишаючи краї чистими. Випікати протягом 30 – 35 хвилин при температурі 150 градусів.
  6. Збити вершкове масло до пишності, потім додати заварний крем і добре перемішати.
  7. Покрити один корж кремом, накласти другий корж. Перед подачею поставити в холодильник принаймні на 1 годину.

Смачного!

Ціле деко булочок зі кількох інгредієнтів: корисний рецепт.

Источник материала
loader
loader