Як підготуватись до посіву сої
Як підготуватись до посіву сої

Як підготуватись до посіву сої

Виробництво сої в Україні характеризується динамічним зростанням посівних площ і валових зборів залежно від попиту на ринку. Незважаючи на збільшення площ під цією культурою, урожайність та показники якості насіння можуть бути кращими.

Однією з причин недобору врожаю сої є ураження її збудниками хвороб — втрати зерна можуть складати 30-40%. І цей момент є відчутним за насичення сівозміни соєю та високомаржинальними культурами (соняшник, ріпак) зі спільними хворобами.

Сою уражують понад 50 хвороб, з яких понад 30 грибних, 12 бактеріальних, 6 вірусних та інші. Збудники хвороб можуть уражувати цю культуру на всіх етапах росту та розвитку рослин — від проростання насіння до повної стиглості.

Для обмеження шкідливості хвороб сої та забезпечення одержання якісного врожаю потрібно постійно проводити фітосанітарний моніторинг насіннєвого матеріалу та рослин у період вегетації з метою запобігання найбільш небезпечних збудників.

Источник материала
loader
loader