![Зіпсують смак і ще й нашкодять здоров'ю: які спеції краще не додавати до м'яса](https://thumbor.my.ua/p9Sr1KkXmpWsqjHC795_hXp6Fnc=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F334d3485239ae25041f7e14f98d10c80.jpg)
Зіпсують смак і ще й нашкодять здоров'ю: які спеції краще не додавати до м'яса
Але певні спеції не лише погіршують смак м'ясних напівфабрикатів, але й можуть становити загрозу для здоров'я. Яких спецій слід уникати при приготуванні м'ясних страв, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Які спеції не підходять для м'яса
Перша у списку – кориця. Почнемо з того, що у великій кількості ця спеція негативно впливає на роботу печінки та серця. Також смаковий профіль кориці рідко доповнює м'ясні продукти.
Фахівці з охорони здоров'я радять бути обережними, коли йдеться про споживання чилі, особливо людям з чутливим кишківником. Гострий інгредієнт може викликати подразнення і потенційно призвести до додаткових проблем з травленням. Аналогічно, каєнський перець.
Також експерти радять з обережністю використовувати лавровий лист у кулінарії, особливо при приготуванні червоного борщу. Хоча ця спеція зазвичай використовується у стравах, додавання її під час смаження або тушкування м'яса може призвести до гіркуватого присмаку.
Крім того, слід бути обережними при вживанні коріандру, оскільки спеція може викликати алергічні реакції, які у деяких людей можуть розвинутися до анафілактичного шоку. Рекомендується перевірити наявність алергії на коріандр перед тим, як додавати його в їжу.
А ви знаєте: як розігріти рис, щоб він став розсипчастим.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)