Названо ягоду, яка лікує абсолютно все
Названо ягоду, яка лікує абсолютно все

Названо ягоду, яка лікує абсолютно все

Ягоди варто збирати вже після заморозків, щоб вони не були гіркими, і перетирати з медом — тоді від них можна отримати максимальну користь. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Це звичайна горобина, яка завдяки потужному вмісту вітамінів та мінералів позитивно впливає на всі системи організму.

Горобина містить вітаміни А, С, залізо та йод, тому вкрай корисна за умови хвороби жовчного міхура й допомагає від залізодефіцитної анемії. До того ж ягоди допомагають покращити еластичність судин і полегшують симптоми варикозного розширення вен.

Червона горобина також корисна для налагодження правильної роботи ШКТ. Її вживають для зниження кислотності шлунку, від гастриту і закрепів. Лікарі рекомендують вживати горобину людям літнього віку, у яких є проблеми з травленням.

Вживання плодів полегшує симптоми циститу, гепатиту, ревматизму та артриту. Ягоди червоної горобини мають ефект детоксу, здатні запускати очищення організму від шлаків і токсичних речовин. Ще горобина має відхаркувальну, сечогінну та жовчогінну дію.

Сорбіт у складі горобини запобігає ожирінню печінки та знижує “поганий” холестерин у крові. Червона горобина – це антигіпоксант, який допомагає за умови хвороби серця, покращує кровообіг в мозку, захищає організм від появи ракових клітин.

Лікарі зазначають, що горобина може допомогти навіть за безпліддя. Однак наукою цей факт не підтверджено.

Як правильно вживати горобину:

  • Щоб позбутися гіркоти плодів, треба перед уживанням ягоди заморозити.
  • Із заморожених ягід можна робити чаї, також перетерти їх з цукром чи медом.
  • Найкраще збирати горобину після заморозків, тоді вона не гірчитиме.
  • Також можна заварювати чай із сушених ягід, вони продаються в аптеках і магазинах.

Варто пам’ятати, що не можна займатися самолікуванням. За необхідності треба обов’язково звертатися до лікаря.



Перегляди: 0
Теги по теме
Здоровье
Источник материала
loader
loader